Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράπετρας συνεδρίασε στις 15 Οκτωβρίου 2013 και με απόφασή του εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

\”Οι αγρότες, φτωχοί αγρότες οι περισσότεροι, ματώνουν καθημερινά αυξάνοντας τις ώρες εργασίας τους στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν.

Το κόστος παραγωγής με την αύξηση τιμής στααγροεφόδια, το αγροτικό ρεύμα, τονυπερδιπλασιασμό της τιμής των λιπασμάτων κλπ, τους στερεί τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της αγροτικής δραστηριότητας.

Οι αγρότες γενικότερα, αλλά και οι αγρότες της περιοχής μας ειδικότερα, συνεχίζουν να αντέχουν. Όχι μόνο παράγουν, αλλά πρωτοστατούν σε ενέργειες αλληλεγγύης προς τους απελπισμένους πολίτες, που δοκιμάζονται από τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική.

•Μετά τις βάρβαρες περικοπές σε όλες τις υποστηρικτικές, κοινωνικές υποδομές

•Μετά τη διάλυση οποιασδήποτε ερευνητικής δομής (κλείσιμο ΕΘΙΑΓΕ)

•Μετά το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας που με τα όποια προβλήματα, ήταν στήριγμα του αγρότη

•Μετά την κλοπή του εισοδήματος των αγροτών με περικοπές (μείωση επιστροφής ΦΠΑ κλπ)

•Μετά τη νομιμοποίηση της αλυσίδας των Μεγάλων να επιβάλλουν τον τρόπο εμπορίας που τους βολεύει

•Μετά τη συρρίκνωση εσόδων των παραγωγών,λόγω μείωσης της αγροτικής δύναμης των καταναλωτών στην εγχώρια αγορά, αλλά και στο εξωτερικό

Η κυβέρνηση λειτουργώντας σύμφωνα με τις εντολές της Τρόϊκα και της Ε.Ε. συνεχίζει την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική της με νέα μέτρα και νόμους, που εξαθλιώνουν περισσότερο τον αγροτικό κόσμο. Η φοροληστεία που επιβάλλεται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Ο αγροτικός κόσμος δεν αντέχει άλλα χαράτσια.

Ομόφωνα:
Στηρίζουμε τους αγώνες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αγροτών

Απαιτούμε:
Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Ούτε ένα ευρώ στη φορολόγηση των αγροτών.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook