Ανακοίνωση για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων. Ο Σύλλογος απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στη Γενική του Συνέλευση την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στον Πύργο και στο συλλαλητήριο των αγροτών τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

\”Το τελευταίο διάστημα κατατέθηκε από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων που θα πλήξει με ένα ακόμη μόνιμο χαράτσι το συνεχώς μειωμένο αγροτικό και κτηνοτροφικό εισόδημα.

Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο φορολογεί με συντελεστές την αγροτική και κτηνοτροφική γη που ξεκινάει από 1,5€ και μπορεί να φτάσει ως πάνω από 200€ το στρέμμα. Φορολογεί με διπλάσιους μεγαλύτερους συντελεστές τους φτωχούς αγρότες, τους μικροϊδιοκτήτες γης σε σχέση με τους μεγαλοαγρότες. Το χαράτσι ισχύει για όλα τα αγροτεμάχια, ακόμα και για αυτά που δεν χρησιμοποιούνται.

Είναι ένα χαράτσι κατάφωρα άδικο που μας οδηγεί στο ξερίζωμα από τη γη μας.

 Αν συνυπολογιστούν η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που μειώνει δραματικά τις επιδοτήσεις ειδικά στους μικρούς και μεσαίους αγρότες, η άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% που θα ισχύσει από 1-1-2014 με το κράτημα των λογιστικών βιβλίων, οι εξευτελιστικές τιμές, τα απλήρωτα αγροτικά προϊόντα από τους εμποροβιομήχανους, η συνεχής αύξηση του κόστους παραγωγής προς όφελος των μεγάλων μονοπωλίων μέσων και εφοδίων, βγαίνει μόνο ένα συμπέρασμα, ότι θα οδηγήσει χιλιάδες φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα.

 Ο πρώτος και βασικός στόχος όλων των παραπάνω αντιαγροτικών πολιτικών της Ε.Ε και της ελληνικής κυβέρνησης είναι η συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.

 Η Κυβέρνηση δεν μένει όμως εκεί. Προχωράει ακόμα παρά πέρα. Επιτίθεται με αγροτοδικεία και σε όσους αντιστέκονται. Την 4 Νοέμβρη εκδικάζεται η δίκη των 93 αγροτών που κατηγορούνται για εισβολή στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια παλιότερης κινητοποίησης.

 Σαν Αγροτικός Σύλλογος καταδικάζουμε τις διώξεις της κυβέρνησης, την ποινικοποίηση των αγώνων, την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των αγροτών.

Καλούμε τους αγρότες σε αγωνιστική ετοιμότητα! Τώρα χρειάζονται πολύμορφοι και κλιμακούμενοι αγώνες που στόχο θα έχουν την αποκάλυψη της επίθεσης που δεχόμαστε από την Κυβέρνηση και την ΕΕ μέσω της ΚΑΠ, την αποκάλυψη του εχθρού μας που είναι τα μονοπώλια στον κλάδο των τροφίμων και οι μεγαλέμποροι, την συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας κοινής συμπόρευσης με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Σε αυτή τη βάση καλούμε και τους υπόλοιπους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις καταδίκης συνολικά της πολιτικής αυτής καθώς και των διώξεων αγροτών.

Καλούμε σε :

• Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Κυριακή 3/11/2013 στην Αίθουσα του Δημαρχείου στον Πύργο

• Συμμετοχή σε Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας την Δευτέρα 4/11/2013 10πμ ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική και τα αγροτοδικεία με αυτό το πλαίσιο πάλης.

• Συμμετοχή στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 6/11 στην Πλατεία Ελευθερίας \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook