Η τελική σύσκεψη-συνάντηση των φορέων της αγοράς στην ΠΕ Ηρακλείου για την λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, όπως προβλέπει ο σχετικός πρόσφατος νόμος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης. Την συνάντηση συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ο οποίος ανέφερε ότι «σήμερα καταγράφουμε σε τελικό στάδιο τις απόψεις των εμπλεκομένων πλευρών. 
Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Επίσης υπάρχει μια εκκρεμότητα με τους τουριστικούς δήμους που πρέπει να συζητήσουμε και για αυτούς» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και πρόσθεσε: «Τουριστική πόλη έχει χαρακτηριστεί με Προεδρικό Διάταγμα και το Ηράκλειο αλλά δεν μπορείς να πεις ότι όλη η πόλη του Ηρακλείου είναι τουριστική. 
Υπάρχει ένας νόμος που καθορίζει άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο εκεί δεν μπορούμε να παρέμβουμε ως Περιφερειακή Ενότητα ούτε μπορείς να πεις εφαρμόζεται ή δεν εφαρμόζεται. Κατανοώ απολύτως την αγωνία και την ανησυχία του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων. 
Όμως εάν πραγματικά θέλουν να μην λειτουργήσουν τα καταστήματα ούτε αυτές τις 7 Κυριακές μπορούν να το διασφαλίσουν οι ίδιοι, δεν ανοίγουν τα καταστήματα τους δεν τους υποχρεώνει κανείς. Θεσμικά, εγώ, δεν μπορώ να ανατρέψω το νόμο». 
Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για τους κατά τόπους Αντιπεριφερειάρχες, να αποφασίσουν αν και πόσες επιπλέον Κυριακές θα λειτουργούν, πάντα προαιρετικά, στην περιοχή τους τα καταστήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Δηλαδή έχουν εμβαδόν έως 250 τ.μ., δεν ανήκουν σε αλυσίδες, εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά ή καταστήματα, shops in a shop κλπ. Επίσης ότι αν η προθεσμία των τριών μηνών παρέλθει άπρακτη, ο Αντιπεριφερειάρχης υπέχει πειθαρχική ευθύνη.
Στην σημερινή ευρεία σύσκεψη πήραν μέρος ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Ορφανός, Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Ηρακλείου τμήμα Εμπορίου, εκπρόσωποι των δήμων ΠΕ Ηρακλείου, ΟΛΗ, ΟΕΒΕΝΗ, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Ομοσπονδια Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, Εμπορικοί Σύλλογοι Ηρακλείου, Χερσονήσου, Αγ. Πελαγίας, ΕΚΗ, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook