Ο δήμος Φαιστού πρωτοπόρος στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης συνεχίζει και αυτή την εκπαιδευτική περίοδο δυναμικά τη λειτουργία τμημάτων για ενήλικες πολίτες. Άλλωστε σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί το Υπουργείο Παιδείας και αυτή την εκπαιδευτική περίοδο ο δήμος Φαιστού είναι πρώτος σε λειτουργία τμήματα σε όλη την Κρήτη σε σχέση με τα τμήματα που λειτουργούν σε άλλους δήμους. 
Ήδη λειτουργούν αρκετά τμήματα που τα παρακολουθούν πλήθος εκπαιδευομένων. Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που υλοποιούνται μέχρι στιγμής είναι Αγγλικά, Γαλλικά, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Τοπική Ιστορία καθώς και Περιβάλλον στην καθημερινή ζωή. 
Οι αιτήσεις των πολιτών συνεχίζονται καθημερινά ενώ κάθε εβδομάδα δημιουργούνται νέα τμήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση προσκομίζοντας φωτοαντίγραφο της ταυτότητας τους στο Γραφείο Δημάρχου στις Μοίρες, είτε στο ΚΕΠ Τυμπακίου ή Ζαρού. Στη συνέχεια βάσει του αριθμού πρωτοκόλλου που έχουν καλούνται με σειρά προτεραιότητας για να συμμετέχουν στα προγράμματα. 
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς που επιθυμούν να υλοποιήσουν κάποιο πρόγραμμα για τα μέλη τους μπορούν να έρθουν σε επαφή με το Δήμο Φαιστού για περισσότερες πληροφορίες.
Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζοντας τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης επιθυμεί μέσω ερωτηματολογίου να κάνει ανίχνευση τοπικών εκπαιδευτικών αναγκών. Οι πολίτες του Δήμου Φαιστού που επιθυμούν να προτείνουν στο Υπουργείο την υλοποίηση και άλλων προγραμμάτων στο Δήμο Φαιστού μπορούν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο ηλεκτρονικά (μέσω ιντερνέτ) μέχρι 11 Νοεμβρίου 2013.
Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται εύκολα και χρειάζεται ελάχιστο χρόνο. Οδηγίες για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου:
Μπαίνετε στην παρακάτω σελίδα http://anixneusikdvm.inedivim.gr/default.aspx?page=home και επιλέγετε το παρακάτω ερωτηματολόγιο «ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ» Διαβάζετε τις οδηγίες και προχωράτε παρακάτω με το βελάκι που υπάρχει στο τέλος του κειμένου. 
Στην επόμενη σελίδα ΠΡΟΣΟΧΗ επιλέγουμε Δήμο Φαιστού και συνεχίζουμε να συμπληρώνουμε το ερωτηματολόγιο που είναι ιδιαίτερα απλό. \’Όταν φτάσετε στον πίνακα που έχει στην πάνω μεριά ΕΝΟΤΗΤΑ Ε\’: ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ εκεί μπορείτε να προτείνετε τι άλλα προγράμματα σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε. 
Ενδεικτικά μπορείτε να προτείνετε να γίνουν στο δήμο Φαιστού τα προγράμματα Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική, Ζωγραφική, Κόσμημα, Αγιογραφία, Κοπτική-Ραπτική, Εκμάθηση Παραδοσιακών Χορών, Εκμάθηση Παραδοσιακών Οργάνων, Μελισσοκομία, Χτίσιμο Πέτρας, Ψηφιδωτό, Κατασκευή παραδοσιακών στολών, Κατασκευή παραδοσιακών Οργάνων και ότι άλλο επιθυμείτε. Συνεχίζετε, ολοκληρώνετε το ερωτηματολόγιο και το υποβάλλετε πατώντας το κουμπί ΥΠΟΒΟΛΗ.
Η βοήθεια των πολιτών είναι απαραίτητη για να δημιουργηθούν και άλλα προγράμματα στο Δήμο Φαιστού που ενδιαφέρουν τους πολίτες και καλύπτουν τις προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές τους ανάγκες.
Τέλος, αν οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ. 2892340272 είτε να περάσει να το συμπληρώσει στο γραφείο Δημάρχου καθημερινά 10:00π.μ. έως 14:00.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook