Στην ημερίδα για τις \”Προοπτικές Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο\” που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Γόρτυνας συμμετείχε η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη. Η ημερίδα διοργανώθηκε προκειμένου να ενημερωθούν οι 100ωφελούμενοι που έχουν επιλεχθεί από τους Δήμους Φαιστού, Μαλεβιζίου και Γόρτυνας για τη συνέχιση του προγράμματος καθώς και για τις προοπτικές απασχόλησης τους μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. 
Η πράξη «Προοπτικές Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο» υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟΟΔΟΣ», στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας»,
Η πράξη έχει ως αντικείμενο την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο:
•Την προετοιμασία και προώθηση μέρους των 100 ωφελούμενων της πράξης σε θέσεις απασχόλησης τουλάχιστον για 3 μήνες. 
•Την προετοιμασία και την βήμα – βήμα στήριξη μέρους των υπόλοιπων 100 ωφελούμενων της πράξης για έναρξη ατομικής ή συλλογικής επιχειρηματικής δραστηριότητας ( με αιχμή την Κοινωνική Οικονομία).
Στην ημερίδα μίλησαν εκπρόσωποι από όλους τους εταίρους του προγράμματος που αναφέρθηκαν στην κατάρτιση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του προγράμματος. Τόνισαν τη σημασία της κοινωνικής οικονομίας και κατάρτισης ενώ αναφέρθηκαν στα οφέλη που θα έχουν οι ωφελούμενοι από τη συμβουλευτική.
Η δήμαρχος στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν όλοι οι πολίτες και στη συνεχόμενη αύξηση της ανεργίας. Τόνισε όμως ότι το πρόγραμμα αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε 100άτομα να βγουν από την ανεργία και να μπορέσουν να βρουν μια δουλειά είτε να αναπτύξουν την δικιά τους επιχείρηση. 
Συνέχισε, τονίζοντας ότι ο Δήμος Φαιστού πάντα βρίσκεται στο πλευρό των ανέργων με διάφορα προγράμματα καθώς και διοργανώνοντας σεμινάρια δια βίου μάθησης που τους βοηθούν να αποκτήσουν νέες γνώσεις και να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους σημείωμα προκειμένου να βρουν μια εργασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook