Τέσσερις, υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής παρουσία εισαγγελέα, τη στιγμή που παραλάμβαναν μεγάλο χρηματικό ποσό από ιδιοκτήτη κλινικής.

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη και παρουσία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, οι τέσσερις υπάλληλοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Λεωφόρο Θηβών να παραλαμβάνουν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής ως πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ που φέρονται ότι είχαν συμφωνήσει μαζί του να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και πέμπτο πρόσωπο, ο σύζυγος μίας εκ των υπαλλήλων, που επίσης συνελήφθη.

Η καταγγελία για την υπόθεση που απασχόλησε τους οικονομικούς εισαγγελείς, έγινε από τον ιδιοκτήτη της κλινικής που πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας τα σχετικά, πλαστά, παραστατικά.

Η πρόταση, όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, προέβλεπε να καταλήξει στον ίδιο το ποσό των 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο να δοθεί στους υπαλλήλους σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της.

Το επίμαχο ραντεβού καταγράφηκε με κάμερα, ενώ για την υπόθεση έγιναν με εντολή της δικαιοσύνης καταγραφές συνομιλιών.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook