Καθώς οι κάτοικοι των νότιων πολιτειών των ΗΠΑ προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, έρχονται αντιμέτωποι με τις εικόνες καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι εκατοντάδες ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν την περιοχή.Ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό βρίσκεται στους 340. Μόνο στην Αλαμπάμα τη ζωή τους έχασαν περισσότεροι από 250 άνθρωποι.

Η πόλη Τουσκαλόζα της Αλαμπάμα βρέθηκε στο επίκεντρο του χειρότερου συστήματος τυφώνων των τελευταίων 40 χρόνων. Η πόλη στην κυριολεξία ισοπεδώθηκε.

Μια από τις πολλές ιστορίες που εκτυλίχθηκαν κατά το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων, είναι αυτή έξι μαθητών που βρίσκονταν μέσα σε μια εκκλησία της πόλης. Τα παιδιά κρύφτηκαν μέσα σε μια μεταλλική ντουλάπα και ως εκ θαύματος βγήκαν σώα και αβλαβή.

Η εκκλησία, από την άλλη, καταστράφηκε ολοσχερώς.Από ένα σπίτι ανασύρθηκαν νεκροί τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί πέντε ετών. Οι γείτονες είπαν ότι το σπίτι «ήταν εντελώς ισοπεδωμένο».Σε μια άλλη περίπτωση η 53χρονη Rebecca Goostree γλίτωσε όταν κρύφτηκε μαζί με την 82χρονη μητέρα της στη ντουλάπα του σπιτιού τους. Η στέγη του σπιτιού κατέρρευσε.Ένας 29χρονος πρώην παίκτης του φούτμπολ στάθηκε τυχερός με την οικογένειά του. Μόλις αντιλήφθηκε τον ανεμοστρόβιλο να πλησιάζει, πήρε τη σύζυγό του και τα δύο μικρά παιδιά τους και τους κάλυψε με ένα στρώμα. Αυτός έμεινε πάνω στο στρώμα για να διασφαλίσει ότι δεν θα το παρασύρει ο ανεμοστρόβιλος. Όταν έπεσε η σκεπή του σπιτιού, ο 29χρονος χτύπησε ελαφρά στο πρόσωπο. Η κίνησή  του όμως έσωσε την οικογένειά του.
newsbomb