Ένας πράκτορας της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μεταφορών (TSA) έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες και άλλοι επτα τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το επεισόδιο αυτό προκάλεσε σκηνές χάους και πανικού στο αεροδρόμιο. Ο τερματικός σταθμός εκκενώθηκε, διακόπηκαν οι απογειώσεις αεροσκαφών ενώ αποκλείστηκαν από την αστυνομία όλοι οι γύρω δρόμοι.

\”Ένα πρόσωπο ήρθε στον Τερματικό Σταθμό 3, έβγαλε ένα επιθετικό τουφέκι από την τσάντα του και άρχισε να πυροβολεί\”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του αεροδρομίου, Πάτρικ Γκάνον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς ο δράστης ήταν και ο ίδιος πράκτορας της TSA, πληροφορία όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή. Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι επρόκειτο για έναν λευκό άνδρα, ηλικίας 18-25 ετών.Όλες οι πηγές και οι εκπρόσωποι των αρχών πάντως συμφωνούν ότι ο ένοπλος ήταν ένας και έδρασε μόνος.

Ο ένοπλος μπήκε στο χώρο ελέγχου των επιβατών και συνέχισε να πυροβολεί μέχρι που επενέβησαν οι αστυνομικοί, τον τραυμάτισαν και τον συνέλαβαν.

Από την πυροσβεστική υπηρεσία έγινε γνωστό ότι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν και οι έξι από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για νοσηλεία. Ο Μαρκ Γουίλερ, εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου Ρόναλντ Ρέιγκαν, είπε ότι από τους τρεις άνδρες που νοσηλεύονται στο ίδρυμα αυτό, ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι άλλοι δύο δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Δεν είναι γνωστό ακόμη πού έχουν μεταφερθεί οι υπόλοιποι τραυματίες και σε τι κατάσταση βρίσκονται, ούτε εάν στους επτά τραυματίες περιλαμβάνεται και ο ένοπλος.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία του Λος Άντζελες, ο μοναδικός νεκρός είναι ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook