Υπόμνημα για το θέμα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων έδωσαν στον Γ.Γ.Δημοσίων Εσόδων κ.Χάρη Θεοχάρη - κατα την επίσκεψή του στην Εφορία Χανίων - εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "Με το υπόμνημά αυτό του δήλωσαν και μέσου αυτού και στην κυβέρνηση ότι οι μικροί και μεσαίοι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν και δεν θα πληρώσουν άλλα χαράτσια και ότι δεν δέχονται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα αγροτεμάχια. Οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν ήδη χρεοκοπήσει από την εφαρμογή της ΚΑΠ από τις ελληνικές κυβερνήσεις όλων των προηγούμενων ετών.

Καλούμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους του Νομού να συμμετέχουν στην προσυγκέντρωση στον κόμβο των Μουρνιών την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 10πμ μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας για να διαδηλώσουν μαζί με τους εργάτες και τους επαγγελματοβιοτέχνες ενάντια στα αντιαγροτικά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Επίσης δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αγρότες στο Ηράκλειο οι οποίοι δικάζονται την Δευτέρα επειδή πάλεψαν και παλεύουν ενάντια στα σχέδια ξεκληρίσματος των αγροτών από την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΚΑΠ, για να μπορέσουν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους."