Σε απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων καλεί τους εμπορουπαλλήλους το Κέντρο και παράλληλα καλεί τους καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες super market να μην ανοίξουν, ενώ καλεί και όλους τους Χανιώτες να μην ψωνίσουν την Κυριακή.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων \”την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 είναι η πρώτη φορά μετά το 1908, που τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα επιτρέπεται από το νόμο να λειτουργήσουν. 
Η κυβέρνηση με την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου που ψήφισε για την λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, (αλλά και με αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών δίνεται δυνατότητα για όλες τις Κυριακές του χρόνου), έχει ως στόχο την ενίσχυση της κυριαρχίας των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων και των μονοπωλίων στην αγορά, σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων που θ’ αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο, ενώ παράλληλα γυρίζουν το εργασιακό ρολόι εκατό χρόνια πίσω. Θα γυρίσουν τους εργαζόμενους σε εποχές που δούλευαν από ήλιο σε ήλιο, καταργώντας το δικαίωμα στην ξεκούραση και στον ελεύθερο χρόνο, διαλύοντας την προσωπική, οικογενειακή, και κοινωνική ζωή των εργαζομένων. 
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων, συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Καλούμε όλους τους εργαζόμενους εμποροϋπαλλήλους σε καθολική συμμετοχή στην Απεργία. 
Την Κυριακή 3 Νοέμβρη, να μην ανοίξει κανένα κατάστημα, κανένα Σούπερ Μάρκετ. Απεργούμε, και συγκεντρωνόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στο Εργατικό Κέντρο στις 9 το πρωί, για να συντονίσουμε τη δράση μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, που σύντομα θα απλωθεί και σε άλλους εργασιακούς χώρους, όπως έχουν πρόθεση. 
Καλούμε όλους τους Χανιώτες να μην κατέβουν για ψώνια, να μη στηρίξουν το άνοιγμα των καταστημάτων, γιατί αν το άνοιγμα των Καταστημάτων πετύχει στο χώρο των εμπορικών, σύντομα θα έρθει κι η σειρά μας, γιατί θ’ ακολουθήσει η εφαρμογή του μέτρου και σε άλλους εργασιακούς χώρους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook