Υλικά

• 4 κυδώνια
• 400 γρ. αρνί γάλακτος, ξεκοκκαλισμένο κια κομμένο σε μικρές λωρίδες
• 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 40 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και καβουρδισμένα
• 40 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
• 3 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 80 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 5 γρ. κανέλα σκόνη
• 5 γρ. γαρύφαλλο τριμμένο
• Λίγο μπαχάρι
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε πλατύ τηγάνι, θωρακίζουμε το αρνάκι απ’όλες τις πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να γυαλίσει. Τότε ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι (καβουρδισμένα) καθώς επίσης και τα μπαχαρικά.

Φτιάχνουμε τη γέυση με αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε απο τη φωτιά.

Παράλληλα, ζεματίζουμε τα κυδώνια σε καυτό νερό. Τα αποσύρουμε και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρόυμε το κοτσάνι τους όπως και τα κουκούτσια.

Αδειάζουμε απο το κέντρο λίγη απο την ψίχα τους την οποία την προσθέτουμε στο μίγμα της γέμισης.

Αραδιάζουμε τα κυδώνια σε ταψί που να τα χωράει ίσα ίσα (χωρίς κενά). Βάζουμε ανάλογη γέμιση σε καθένα απ’αυτά και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 200 ml. επιπλέον ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 175ο C για 30 λεπτά. Κατόπιν ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμα 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.