Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίων Δέκα η ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ». 
Η εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν από κοινού ως φορείς υλοποίησης, οι δήμοι Γόρτυνας, Φαιστού και Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Σύμπραξη \”ΠΡΟΟΔΟΣ\”, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους του προγράμματος, οι δράσεις που περιλαμβάνει και τα οφέλη του για τους ενδιαφερόμενους. 
Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης χαιρέτησε την εκδήλωση, ευχόμενος να ωφελήσει όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες από τους τρεις δήμους.
\”Σε μια δύσκολη πραγματικά συγκυρία για τους πολίτες, οι δήμοι Γόρτυνας, Φαιστού και Μαλεβιζίου, ενταχθήκαμε στο εν λόγω πρόγραμμα με αντικειμενικό σκοπό να στηρίξουμε έμπρακτα τους δημότες μας που μπορούν να ωφεληθούν κι έτσι να συνδράμουμε στην ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης. Εύχομαι να μπορέσουν να αποκομίσουν οφέλη από το πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και να μετατρέψουν την ευκαιρία αυτή σε διαβατήριο για την επαγγελματική τους ανάπτυξη και σταθερότητα\”. ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης.
Αναλυτικά οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν οι κάτωθι:
-) «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ)».
Ομιλιτής ο Ζαχαρίας Κυριακάκης (Κοινοπολιτεία Κρήτης)
-) \”Κατάρτιση – Αναγκαίος σύνδεσμος με την αγορά εργασίας\”
Ομιλίτρια η Ειρήνη Τυλλιανάκη (ΚΕΚ Ευρωπαική Προοπτική)

-) \”Συμβουλευτική – Οφέλη -Παρουσίαση σχεδίου δράσεων\”

Ομιλιτής ο Γεώργιος Σισαμμακης (ΚΕΚ Ανέλιξης)
-) \”Κοινωνική οικονομία και κατάρτιση\”
Ομιλιτής ο Γεώργιος Κόνσολας (ΚΕΚ ΚΑΕΛΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook