Την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών στην μονάδα εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας, είχαν ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μανώλης Δρετάκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στο εργοτάξιο και ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον εργολάβο και τους αρμόδιους μηχανικούς.

Οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό κι όπως έγινε γνωστό ο βιολογικός της Αγίας Βαρβάρας θα είναι έτοιμος για να παραδοθεί προς χρήση στις αρχές του 2014, γεγονός που χαρακτηρίσθηκε ιδιαίτερα θετικό από το Δήμαρχο Γόρτυνας, καθώς όπως είπε το χρονοδιάγραμμα τηρείται χωρίς αισθητές αποκλίσεις ενώ προχωράει παράλληλα με γρήγορους ρυθμούς και η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού.

"Μαζί με τον αντιδήμαρχο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το εργοτάξιο του βιολογικού καθαρισμού της Αγίας Βαρβάρας, προκειμένου να ενημερωθούμε από τους αρμόδιους για την πρόοδο των εργασιών και παράλληλα να δούμε από κοντά το έργο που έχει υλοποιηθεί έως τώρα. Θεωρώ πως ο εργολάβος προχωράει με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και με διαβεβαίωσε πως στις αρχές του νέου έτους το έργο θα έχει τελειώσει. Αυτό σε συνδυασμό με τα έργα του αποχετευτικού δικτύου, τα οποία επίσης έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλος βαθμό, μας κάνουν ως Δημοτική Αρχή να ευελπιστούμε πως πολύ σύντομα ο οικισμός της Αγίας Βαρβάρας θα λύσει οριστικά το θέμα της διοχέτευσης και της επεξεργασίας των οικιακών λυμάτων." ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σχοιναράκης.

Την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών εξέφρασε κι ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, Μανώλης Δρετάκης, τονίζοντας πως ένα σημαντικό έργο υποδομής για την Αγία Βαρβάρα θα είναι σε λίγο καιρό έτοιμο προκειμένου να δοθεί προς χρήση στην τοπική κοινωνία, βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων.

Σύμφωνα με την μελέτη θα κατασκευαστεί εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων όπως και ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός λυμάτων - (που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί) - συνολικού μήκους 800 μέτρων. Ο βιολογικός θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σχεδόν 3.800 κατοίκων ενώ η μέθοδος που έχει επιλεχθεί είναι με φυσικά συστήματα

Να σημειωθεί επίσης πως η εργολαβία για το αποχετευτικό δίκτυο Αγίας Βαρβάρας προβλέπει την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης συνολικού μήκους 21.146 μέτρων ενώ παράλληλα θα κατασκευαστούν και 3 αντλιοστάσια όπως και καταθλιπτικοί αγωγοί ακαθάρτων μήκους 465 μέτρων