Κόσμημα θα είναι η νέα εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο σημείο της τραγωδίας της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, κάτι για το οποίο θα φροντίσει ο παγκοσμίως γνωστός αρχιτέκτονας, Σαντιάγο Καλατράβα, γνωστός από την εμπλοκή του στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, ένα έργο που θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016!

Η αρχιτεκτονική πρόταση του Καλατράβα, ο οποίος τελικά επελέγη, αφορά τη δημιουργία μιας μικρής Αγίας Σοφίας, αφού το σχέδιο έχει πολλά κοινά με τη φημισμένη εκκλησία του χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη! Πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαιτέρως σημαντική, τη στιγμή μάλιστα που ακραίοι ισλαμιστικοί κύκλοι στην Τουρκία επιχειρούν να «πείσουν» τον Ερντογάν (το θέλει ο άνθρωπος, αλλά απλώς διστάζει λόγω των διπλωματικών επιπτώσεων) να λειτουργήσει ξανά, όχι ως χριστιανικός ναός, αλλά ως τζαμί!

\"church-St._nicolas_New-York\"

\"St-Nicholas_Santiago-Calatrava_2\"  \"St-Nicholas_Santiago-Calatrava\"

Το εντυπωσιακό είναι, ότι οι υπεύθυνοι του ναού του Αγίου Νικολάου τάχθηκαν υπέρ της πρότασης να φτιαχτεί στην περιοχή, κοντά στον νέο ναό και ένα τζαμί για να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι, παρά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν, αφού εξτρεμιστές της θρησκείας αυτής προκάλεσαν την ανείπωτη τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου, αποδεικνύοντας στην πράξη το τι σημαίνει ανεκτικότητα και ανεξιθρησκία, και παρότι οι «άθεοι στις ΗΠΑ» είχαν προσπαθήσει να μπλοκάρουν την ανέγερση του ναού.

Στον σύνδεσμο – διεύθυνση που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τα σχέδια Καλατράβα για τον ναό: http://www.calatrava.com/#/Selected%20works/Architecture/New%20York%202?mode=english

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook