Με μικροπροβλήματα - στα πλαίσια, όμως, του αναμενόμενου ξεκινά σήμερα η λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, που σηματοδοτεί  και την ουσιαστική έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr  ο  κ. Γ.Φωτάκης, Τμηματάρχης Διαχείρισης και προστασίας Δασών, "προβλήματα υπάρχουν, κενά υπάρχουν, καταγράφονται και βεβαίως υπάρχει και ο παράγοντας των καιρικών συνθηκών, που δημιουργεί και αυτός τις δυσκολίες του".

 "Παράλληλα υπάρχει το ερωτηματικό για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αγίας Ρούμελης με τη χώρα Σφακίων, που δημιουργεί προβλήματα".

Ο κ. Φωτάκης επεσήμανε στο flashnews.gr ότι το πρόβλημα της ιατρικής κάλυψης "το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη κατορθωτό να βρεθεί λύση, και ελπίζουμε να λυθεί αυτό μέσα στο επόμενο διάστημα".

Σήμερα, πρώτη ημέρα της λειτουργίας του ο Εθνικός Δρυμός δεν καλύπτεται ιατρικά ούτε από εθελοντή ούτε από μόνιμο γιατρό!

"Πάντως", όπως είπε ο κ. Φωτάκης, "σήμερα και λόγω των ιδανικών καιρικών συνθηκών, δεν υπάρχει ανάγκη άμεσης χρείας, εκτός από την περίπτωση ατυχήματος".

Τέλος, χθες εκτυλίχθηκε μια πολύ όμορφη στιγμή στον οικισμό της Σαμαριάς, όπου εορτάστηκε το πανηγύρι της Οσίας Μαρίας και 300 μέλη και φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων διανυκτέρευσαν σε σκηνές στο Δρυμό και σήμερα πρόκειται να αναχωρήσουν .

Flashnews.gr