Την παρέμβαση του ανώτατου δικαστικού της Κένυα προκάλεσε το Σάββατο η πολύκροτη «τιμωρία» έξι ανδρών, οι οποίοι έχουν θεωρούνται πως εμπλέκονται στον ομαδικό βιασμό μίας 16χρονης μαθήτριας, σε κούρεμα γρασιδιού.

Το 16χρονο κορίτσι, γνωστό μονάχα με το ψευδώνυμο Liz, δέχθηκε επίθεση από τους δράστες τον Ιούνιο, ενόσω επέστρεφε από την κηδεία του παππού της, στο δυτικό τμήμα της αφρικανικής χώρας.

Οι φερόμενοι δράστες της επιτέθηκαν, τη βίασαν και στη συνέχεια την πέταξαν, αναίσθητη και τραυματισμένη, σε ένα βαθύ χαντάκι με λύματα.

Σε βάρος των υπόπτων δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες, καθώς η αστυνομική έρευνα δεν έχει καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα. Η 16χρονη έχει αναγνωρίσει τρεις από αυτούς ως δράστες του βιασμού της.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών μέσων, η Αστυνομία «καταδίκασε» τους άνδρες να κόψουν το γρασίδι αντί να τους απαγγείλει κατηγορίες

Το άτυχο κορίτσι είναι πλέον παράλυτο με σπασμένη πλάτη, τραύμα το οποίο υπέστη είτε λόγω του ξυλοδαρμού που δέχτηκε είτε από την πτώση στο βαρύ χαντάκι. Πέραν αυτού, η νεαρή κοπέλα υπέστη και άλλα εσωτερικά τραύματα λόγω του βιασμού.

Ο ανώτατος δικαστικός της Κένυα διεμήνυσε πως έχει παραπέμψει το όλο ζήτημα στο Εθνικό Συμβούλιο για την Απονομή Δικαιοσύνης, το ανώτατο εποπτικό σώμα τη Δικαιοσύνης, όπου συμμετέχουν μέλη του δικαστικού σώματος, στελέχη της Αστυνομίας, του υπουργείου Δικαιοσύνης και της διεύθυνσης της εισαγγελίας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook