«Σωστό το σκεπτικό του νομοσχεδίου, αλλά με αρκετά κενά σε κομβικής σημασίας σημεία του» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ.Λευτέρης Αυγενάκης, επισημαίνοντας τα σημεία στα οποία – κατα την γνώμη του – πρέπει να γίνουν αλλαγές.
Αναλυτικότερα στην δήλωσή του ο κ.Αυγενάκης αναφέρει τα εξής: 
«Ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας, που βρίσκεται υπό διαβούλευση, στα βασικά σημεία του, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Είναι σημαντικό ότι καταργείται το ΕΕΤΗΔΕ, είναι σημαντικό ότι καταργείται ο ΦΑΠ και είναι επίσης σημαντικό ότι διευρύνεται η φορολογική βάση. 
Ωστόσο, την ίδια ώρα παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις ως προς τα παραδοσιακά κτίσματα, τους παραδοσιακόυς οικισμούς, ασάφεια ως προς την ερμηνεία του χαρακτηρισμού των μειονεκτικών περιοχών και δεν διευκρινίζει τι συμβαίνει στις περιπτώσεις δεσμευμένων οικοπέδων από την αρχαιολογία ή των υπό εξαγγελία απαλοτρίωσης γηπεδικών εκτασεων.

Το πιο σημαντικό είναι οτι δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά και πρόβλεψη για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Επιβάλλεται λοιπον, να υπάρχει στο νομοσχέδιο σαφής αναφορά για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σαφής ερμηνεία των μειονεκτικών περιοχών σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τέλος το οικονομικό επιτελείο και ο κ. Στουρνάρας είναι υποχρεωμένοι – δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει Εθνικό Κτηματολόγιο- να σεβαστούν την χρήση γης κάθε ακινήτου και βάσει αυτού να προχωρήσουν στην φορολόγηση. 
Αναζητούμε την δικαιότερη δυνατή λύση και την όσο το δυνατόν δικαιότερη φορολόγηση.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook