Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν ένα πορθμείο που μετέφερε περίπου 200 τουρίστες βυθίστηκε σήμερα ανοιχτά του δημοφιλούς παράκτιου θερέτρου Πατάγια της Ταϊλάνδης.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται δύο Ρώσοι, ένας Κινέζος και τρεις Ταϊλανδοί, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας της Πατάγια Σουουάν Τσεαουναβινθαβάτ.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 14:30 ώρα Ελλάδος περίπου 1,6 χιλιόμετρο ανοιχτά του δημοφιλούς παράκτιου θέρετρου της Πατάγια, η οποία βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ.

Το φέρι μπόουτ μετέφερε ξένους και ντόπιους τουρίστες από το νησί Κο Λαρν στην Πατάγια.

Ο Σουουάν σημείωσε ότι οι επιβάτες ανέβηκαν βιαστικά στον δεύτερο όροφο του πορθμείου όταν ο πρώτος άρχισε να πλημμυρίζει λόγω μιας ελαττωματικής αντλίας.

Όπως σημείωσε το πλοίο αυτό είχε προδιαγραφές για 150 επιβάτες.

Η Πατάγια, γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή της, έχει γίνει πολύ δημοφιλής μεταξύ των Ρώσων και των Κινέζων τουριστών τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόξενος της Ρωσίας στην Μπανγκόκ Αντρέι Ντβορνίκοφ δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νοβόστι, ότι "τουλάχιστον οι μισοί επιβάτες του πλοίου ήταν Ρώσοι τουρίστες". 

Ο ίδιος δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν μεταξύ των νεκρών βρίσκονται Ρώσοι, αλλά σημείωσε ότι τουλάχιστον 3 Ρώσοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

"Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του πλοίου" που ναυάγησε, δήλωσε παράλληλα αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας που ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

protothema.gr