Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως για την αποτρόπαιη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, την Παρασκευή το βράδυ, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, την ώρα που η αστυνομία αναζητεί ίχνη DNA ή οτιδήποτε άλλο που θα την οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Υπό εξέταση βρίσκονται και τα λεγόμενα αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Mega, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης.

Όπως υποστήριξε ο μάρτυρας, οι δράστες πάρκαραν τη μηχανή τους 25 μέτρα μακριά από την καφετέρια, έξω από την οποία βρίσκονταν τα θύματα. Ο μάρτυρας είπε πως εκεί δεν ήταν μόνο οι τέσσερις που δέχτηκαν πυροβολισμούς αλλά και δύο ακόμη άτομα, που βρίσκονταν στο στενάκι όπου είναι η είσοδος των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ανατριχίλα, όμως, προκαλεί αυτό που ακούστηκε από τα χείλη των δολοφόνων: «Τώρα θα σας σκοτώσουμε» είπε ένας από τους δράστες στα ελληνικά.

Ο νεαρός και βασικός μάρτυρας (σ.σ. ο τέταρτος) αλλά και ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας ήταν οι πρώτοι που είδαν τον δράστη να πλησιάζει και εντόπισαν ότι κρατούσε πιστόλι. Επιχείρησαν να τρέξουν και είναι οι πρώτοι που δέχονται τα πυρά του.

Ο πρώτος, γλίτωσε. «Οι σφαίρες περνούσαν ξυστά από το σώμα του», λέει ο μάρτυρας στο Mega. Όταν ανέβηκε στα γραφεία, δε μπορούσαν να πιστέψουν πως δεν έχει χτυπηθεί και του σήκωσαν τη μπλούζα για να βεβαιωθούν. Ο εκτελεστής πυροβολεί στη συνέχεια τον Αλέξανδρο Γέροντα που πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος. Σωριάστηκε στο έδαφος κι έχασε τις αισθήσεις του.

"Οι Φουντούλης και Καπελώνης είναι με πλάτη και καθυστερούν να αντιδράσουν. Οι δράστες περπατούσαν και πυροβολούσαν", λέει ο μάρτυρας. Τους έριξαν μια σφαίρα στο θώρακα και μια στο κεφάλι. Έδωσαν τη χαριστική βολή στον Φουντούλη, παρόλο που ήταν ήδη νεκρός.

Ακόμη μια αναφορά του μέλους της Χρυσής Αυγής και ερευνάται είναι πως την ώρα που οι δράστες έτρεξαν να διαφύγουν, ένας από τους θαμώνες της καφετέριας επιχείρησε να τους κυνηγήσει με τη μηχανή του. Κι εκείνοι, όταν κατάλαβαν πως τους ακολουθούν, δεν δίστασαν να τον πυροβολήσουν!

Από τα βίντεο που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, διαπιστώνουν ότι οι δράστες στρίβουν στην οδό Αυξεντίου, από εκεί στην οδό Μίνωος και από στενά της περιοχής φθάνουν στο ρέμα της Χελιδονούς όπου πετούν την μοτοσυκλέτα στο ρέμα, αφού βγάζουν την πινακίδα κυκλοφορίας και διαφεύγουν με όχημα συνεργών τους.

Η μοτοσυκλέτα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς αναζήτηση τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του πέμπτου από την παρέα των νέων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πυρά των εκτελεστών: "Σταμάτησαν να σκοτώνουν όταν τελείωσαν οι σφαίρες" είπε στον ALPHA και περιέγραψε πώς είδε τους φίλους του να σωριάζονται στο έδαφος: "Τους τελείωναν οι σφαίρες και κυνικά έστρεψαν το πιστόλι με τη σκανδάλη στο καφέ για να εκφοβίσουν τον κόσμο".

newpost.gr