Ένας αρκετά καλος στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-0 του Άρη και πάει με ανεβασμένη την ψυχολογία για το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από πολύ νωρίς άλλαξαν οι ισορροπίες στο παιχνίδι. Στο 3΄ ο Έλσνερ άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες καθώς μετά από ένα \”δολοφονικό\” χτύπημα πάνω στον Παπάζογλου, τον οποίο βρήκε με τις τάπες αντίκρισε ορθώς την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Ηλία Σπάθα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον ΟΦΗ να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μετά την εκτέλεση φάουλ, ο Μακρής έπιασε την κεφαλιά, με τον Διούδης να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να αποκρούει εντυπωσιακά.

Ο ΟΦΗ είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας (67%-33%) και έφτανε έξω από τα καρέ του Άρη, υστερούσε όμως στην τελική πάσα και έτσι δεν δημιουργούσε κάποια φάση μέχρι το ημίωρο. Αντίθετα ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάτου, ο Νταμαρλής έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.

Οι \”ασπρόμαυροι\” είχαν καλή στιγμή στο 34΄ όταν ο Παπάζογλου κέρδισε την κεφαλιά κι ανάγκασε τον Διούδη να διώξει με τ\’ ακροδάχτυλα σε κόρνερ την μπάλα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, η κεφαλιά του Μακρή κατέληξε στην αγκαλιά του Διούδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 36΄ ο Σα Πίντο πέρασε τον Κουτσιανικούλη στην θέση του Κάλαϊτζιτς θέλοντας να χτυπήσει στην ταχύτητα αλλά και για να υπάρξει πιο γρήγορη ανάπτυξη από πλευράς ΟΦΗ.

Λίγο πριν το σφύριγμα για τη λήξη του ημιχρόνου ο ΟΦΗ έχασε και την μεγαλύτερη του ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Περογαμβράκης ανενόχλητος αντί να βρει την μπάλα με το κεφάλι, την βρήκε με τον ώμο και αυτή κατέληξε άουτ.

Οι γηπεδούχοι έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα βρήκαν στην επανάληψη πιέζοντας από το πρώτο λεπτό με στόχο να πετύχουν γρήγορα ένα γκολ κάτι το οποίο και κατάφεραν.
Στο 50΄ο Ζόρο ήταν αυτός που προειδοποίησε αρχικά τον Διούδη όταν μετά η εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 52΄ το σουτ του Ζε Εντουάρντο πέρασε μόλις άουτ.

Ο Άρης δεν κράτησε για πολύ ανέπαφη την εστία του καθώς στο 54΄ ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ. Αφού έπαιξε υπέροχα το \”1-2\” με τον Περογαμβράκη, ο Κουτσιανικούλης έπιασε ένα δυνατό σουτ -απ\’ το ύψος του ημικυκλίου- και κάρφωσε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Διούδη!

Ο ΟΦΗ συνέχισε σε υψηλό τέμπο με σκοπό να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα \”κλείδωνε\” τη νίκη και κλείνοντας τον ΟΦΗ στο μισό του γηπέδου. Στο 60΄ ο ΟΦΗ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ζόρο κερδίσε την κεφαλιά, με την μπαλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι .

Στο 71΄ ο ΟΦΗ \”κλείδωσε\” τη νίκη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Ίμπε προσπάθησε να προλάβει τον Παπάζογλου, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του!

Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταιο σφύριγμα με τον ΟΦΗ… να σπάει το ρόδι πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

gentikoule.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook