Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γιατροί του νοσοκομείου \”Γ. Γεννηματάς\” σχετικά με την έκβαση της υγείας του Αλέξανδρου Γέροντα, του 29χρονου τραυματία από τη δολοφονική επίθεση της περασμένης Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Ο ασθενής συμπλήρωσε δύο 24ωρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ευρισκόμενος σε σταθερή κατάσταση, μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αντιμετώπιση του βαρύτατου τραυματισμού του. 
Η σφαίρα που είχε δεχτεί έπληξε ζωτικά όργανα, όπως ο πνεύμονας, το στομάχι και η σπλήνα. Οι θωρακοχειρουργοί και οι χειρουργοί του νοσοκομείου αποκατέστησαν τις σοβαρές βλάβες του 29χρονου, επισημαίνοντας από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, ότι στάθηκε \”τυχερός\” μέσα στην ατυχία του, καθώς η σφαίρα κατά τη διαδρομή της στο σώμα του, από την άνω κλείδα ως πύλη εισόδου, μέχρι την κοιλιακή χώρα, απ\’ όπου εξήλθε, δεν πέρασε από την καρδιά του για χιλιοστά του… χιλιοστού.
Εχοντας πλέον εισέλθει στο τρίτο 24ωρο, χωρίς επιμολύνσεις και άλλες μετεγχειρητικές επιπλοκές, ο 29χρονος φαίνεται ότι κερδίζει συνεχώς έδαφος στη δύσκολη αυτή διαδρομή που διανύει από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. 
Εάν καταφέρει να αντέξει ακόμη ένα 48ωρο στην ίδια σταθερή κατάσταση, τότε οι γιατροί δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στην αποσωλήνωσή του. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook