Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να ανοίξει τις εργασίες της ημερίδας «Ο Νότος για την Ανάπτυξη (South for Growth)» που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Μ.Σουλτς: Να αποδοθούν ευθύνες για τα λάθη στο Μνημόνιο

Με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα, ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ανάμεσα στους ομιλητές είναι και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Συμμετέχουν, επίσης, ευρωβουλευτές καθώς και δημοσιογράφοι από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις, οι συμμετέχοντες ευρωβουλευτές και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία θα συζητήσουν και θα καταθέσουν προτάσεις για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση και να πυροδοτηθεί η ανάπτυξη, πώς οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη και πώς θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Επίσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην συζήτηση μέσω Twitter χρησιμοποιώντας το hashtag: #south4growth

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενθαρρύνει τον διάλογο για την προώθηση της ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στις χώρες που πλήττονται άμεσα από την οικονομική κρίση.

Να σημειωθεί ότι στα τέλη Νοεμβρίου ο Μάρτιν Σουλτς θα επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας, καθώς στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook