Πλούσιες ήταν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή στο Δήμο Φαιστού. O Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας συνεργασία με την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης» , παρουσίασε το Σάββατο το βράδυ στο χώρο του παλιού σινεμά, στην Πόμπια τη θεατρική παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο».

Να σημειωθεί ότι η θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με τον εορτασμό του πολιούχου της Πόμπιας Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή, ενώ είχε για δεύτερη συνεχή χρονιά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς έναντι εισιτηρίου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για ευπαθής κοινωνικές ομάδες.

Ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, έγινε η λιτάνευση της εικόνας σε δρόμους του χωριού, με τη συμμετοχή Γεωργαλίδικων αλόγων και πλήθος πιστών, ενώ τελέστηκε δέηση και στον παλιό ναό του Αγίου Γεωργίου. Παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, οι Πρόεδροι ΔΣ και ΔΕΥΑΦ καθώς και Αντιδήμαρχοι και μέλη του ΔΣ Φαιστού.

Με το πέρας της λειτουργίας τα μέλη του ΠΣ Πόμπιας, καθώς και οι κάτοικοι του χωριού βραβεύσαν το καλύτερο κρασί, μεταξύ των τοπικών παραγωγών, ενώ στο χώρο της εκκλησίας προσφέρθηκε η παραδοσιακή ομελέτα (σφουγγάτο). Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό Κρητικό γλέντι με τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος Κ. Γεωργιλαδάκη.

Όμως και στα Πιτσίδια την ημέρα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων-Ματάλων διοργανώσε μεγάλη Κρητική Βραδιά με το Γ. Παπαδάκη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Ενώ την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο Κοινοτικό κατάστημα Πιτσιδίων, σε μια κίνηση προσφοράς προς το συνάνθρωπο, με πρωτοβουλία του Π.Σ Πιτσιδίων-Ματάλων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook