Στο τελικό στάδιο φτάνουν οι εργασίες της μελέτης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ» και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το έργο θα παραδοθεί στα μέσα Δεκεμβρίου. Η εργολαβία αφορά τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών από την Αγία Βαρβάρα προς τον οικισμό των Πειρουνιανών.

Μια διαδρομή που διακρίνεται για το ιδιαίτερα πλούσιο φυσικό της κάλλος αλλά και τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία που υπάρχουν κατά μήκος της. Μεταξύ άλλων πραγματοποιείται η ανάδειξη των παλιών μονοπατιών, ο καθαρισμός της περιοχής, η δημιουργία χώρων αναψυχής και η σήμανση των μνημείων.
 
Τόσο ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης όσο κι ο αντιδήμαρχος, Μανώλης Δρετάκης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των εργασιών τονίζοντας πως έργο θα συμβάλει στην αναβάθμιση της Δημοτικής Ενότητας της Αγίας Βαρβάρας αλλά και του δήμου Γόρτυνας γενικότερα.

\”Ένα πολιτιστικό έργο, το οποίο με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να αναβαθμίσει την Δημοτική Ενότητα της Αγίας Βαρβάρας αλλά και το δήμο γενικότερα, υλοποιείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Σύντομα το έργο θα παραδοθεί, ώστε οι δημότες μας αλλά και οι επισκέπτες, να μπορούν να απολαμβάνουν τη βόλτα τους και τον περίπατό τους, διανύοντας μια μοναδική περιβαλλοντική διαδρομή\” σχολίασε ο κ. Δρετάκης.

Από τη μεριά του ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για τα τεχνικά έργα του δήμου Γόρτυνας, Δημήτρης Γαρεφαλάκης επισήμανε πως ο ανάδοχος εκτελεί με συνέπεια το χρονοδιάγραμμα και στις 15 Δεκεμβρίου θα παραδώσει το έργο στη Δημοτική Αρχή.

Η εργολαβία είναι προϋπολογισμού 46.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα \”Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδας 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook