Την Παρασκευή (01/11) στις εγκαταστάσεις του ΙΟΧ στο Νεώριο Μόρο πραγματοποιήθηκε η απονομή των διπλωμάτων σε όσους ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη Σχολή Ιστιοπλοΐας.
Η ενημέρωση του ΙΟΧ:
Η απονομή των διπλωμάτων σε όλους όσους ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη Σχολή Ιστιοπλοΐας που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή Μάκη Βασιλάκη, υπήρξε την περασμένη Παρασκευή (1/11) το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Χ., στο Νεώριο Μόρο.
Έτσι, μία ακόμα Σχολή, η 52η από μέρους του Ομίλου και 124η για τον κ. Βασιλάκη αποτελεί πραγματικότητα, με την παρέα της ιστιοπλοΐας να μεγαλώνει.
Από μέρους των παιδιών που πήραν μέρος, ο Άκης Πιτσικάλης, περιγράφει την εμπειρία που βίωσε ως… αναζωογονητική. «Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία. Πολύ αναζωογονητική! Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα για τα Σαββατοκύριακα καθώς κάναμε τις μίνι κρουαζιέρες μας. Αποκτήσαμε σημαντικές γνώσεις. Σίγουρα το συστήνω ανεπιφύλακτα στους υπόλοιπους», είναι το σχόλιό του.
Από την πλευρά του ο κ. Βασιλάκης δηλώνει πως: «Είχαμε μία Σχολή η οποία παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον. Τα παιδιά ήταν αρκετά καλοί. Δεν είχαμε τόσο δυνατό καιρό κάθε φορά που βγαίναμε αλλά μερικές φορές ήταν όντως καλός. Θα θέλαμε πάντως λίγο παραπάνω, για να \”ψηθούν\” τα παιδιά περισσότερο παρότι είχαμε μερικές… απώλειες λόγω ναυτίας, οπότε καλώς που κράτησαν μέτρια τα πράγματα!».
Στη συνέχεια ο κ. Βασιλάκης ανέτρεξε στο πώς ξεκίνησαν αλλά και διαδόθηκαν οι Σχολές, που γίνονται πλέον σε ολόκληρη την Κρήτη: «Οι Σχολές ξεκίνησαν το 1984 με το Ναυτικό Όμιλο Χανίων. Στη συνέχεια οι μαθητές του Ναυτικού Ομίλου, των Σχολών δηλαδή, δημιούργησαν τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων και επίσης δημιουργήθηκαν κι άλλοι Όμιλοι στην Κρήτη. Κάναμε Σχολές στη Σητεία, την Ιεράπετρα, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο, στην Αγιά Γαλήνη και στην Παλαιόχωρα. Ιδρύθηκαν δύο Σύλλογοι στο Ηράκλειο, ένας στη Σητεία και ένας στην Ιεράπετρα. Υπήρχε ένας Σύλλογος στην Παλαιόχωρα που ήταν από ερασιτέχνες ψαράδες και με αυτούς κάναμε την Σχολή. Στο Ρέθυμνο δημιουργήθηκε Όμιλος. Οι πιο πολλοί Όμιλοι αποτελούν παραρτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.) κι έτσι συμβάλλαμε από τα Χανιά ώστε να έχουμε μια εξάπλωση της ιστιοπλοΐας σε ολόκληρη την Κρήτη».
Την ευθύνη της Σχολής είχε η Εφορία Ανοικτής Θάλασσας του Ι.Ο.Χ., με το Έφορο του Ομίλου, κ. Γρηγόρη Κνιθάκη να δηλώνει τα εξής: «Η ιστιοπλοΐα ξεκινάει σαν χόμπι, γίνεται άθλημα και στο τέλος καταλήγει να είναι τρόπος ζωής! Απευθύνεται σε άτομα από 7 ετών έως… 107! Δεν έχει λοιπόν περιορισμούς ούτε σε χρόνο ούτε σε ηλικία. Συνιστούμε σε όλους τους Χανιώτες να περάσουν από τη Σχολή μας. έστω για ν’ απολαύσουν την εμπειρία. Θα αγαπήσουν τη θάλασσα περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Ζούμε σε ένα νησί και θα πρέπει να ξέρουμε όλοι τη θάλασσα, τη συμπεριφορά, τα πλεονεκτήματα και τα ελαττώματά της»…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook