Κάλεσμα στην Ευρώπη να «τολμήσει περισσότερα» και να αξιοποιήσει «τις δυνατότητες των πόρων και της γεωστρατηγικής της Μεσογείου», και σε συνεργασία με χώρες της βορείου Αφρικής, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στο πλαίσιο ομιλίας που εκφώνησε στην Αθήνα, ως κεντρικός ομιλητής ημερίδας με τίτλο «Ο Νότος για την Ανάπτυξη».

Όπως σημείωσε ο κ. Σουλτς, πρώτη προτεραιότητα για την επίτευξη ανάπτυξη στον ευρωπαϊκό Νότο πρέπει να είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους.

Δεύτερη προτεραιότητα συνιστά η καταπολέμηση της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

Τόνισε επίσης τη σημασία επίσπευσης της τραπεζική ενοποίησης.

Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων είναι η «ανάκτηση εμπιστοσύνης μεταξύ Βορρά και Νότου, μεταξύ πολιτών, πολιτικής και θεσμών».

Με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα μας, ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο (13.30), καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη (13.00).

Στρέφοντας το βλέμμα του στο μέτωπο της βίας, ο κ. Σουλτς υπογράμμισε πως «δεν αρκεί να την καταδικάσουμε σε πολιτικό επίπεδο», προσθέτοντας ωστόσο ότι «σε μία δημοκρατία δεν μπορούμε να πολεμάμε τη βία με βία, αλλά με επιχειρήματα».

Αναφερόμενος δε στα ναζιστικά κόμματα, σημείωσε πως οι ψηφοφόροι τους δεν τα υποστηρίζουν λόγω πεποιθήσεων, αλλά λόγω «απελπισίας».

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook