Τουλάχιστον 1.000 γάτες έσωσαν ακτιβιστές στην ανατολική Κίνα λίγο πριν αυτές καταλήξουν στο… εστιατόριο.

Τα αιλουροειδή, κάποια εκ των οποίων ηλικίας μόλις λίγων μηνών, βρίσκονταν στριμωγμένα σε φορτηγό και επρόκειτο να περάσουν από τα χέρια του χασάπη για να σερβιριστούν στη συνέχεια σε τοπικά εστιατόρια.

«Επρόκειτο να σταλούν στην Γκουνγζού για να τις καταναλώσουν άνθρωποι», δήλωσε μέλος της ομάδας ακτιβιστών που μάχονται για την προστασία των ζώων.

Παρόλα αυτά, η τοπική αστυνομία προχώρησε στην απελευθέρωση των γάτων, οι οποίες ξεχύθηκαν στους λόφους της περιοχής, ενώ οι ακτιβιστές σκόπευσαν να βρουν χώρους όπου μπορούσαν να ζήσουν χωρίς τον φόβο του… μπαλτά.

«Δεν θέλαμε να αφεθούν ελεύθερες στο βουνό. Οι ακτιβιστές μας είχαν στη διάθεσή τους μέρη όπου μπορούσαν να τις κρατήσουν. Είναι απόλυτα ανεύθυνο αυτό που έγινε», συμπλήρωσε η ακτιβίστρια.

Επομένως, η ομάδα της οργάνωσης έχει ακροβολιστεί για να εντοπίσει τα χαριτωμένα τετράποδα με την ελπίδα να τα πιάσουν και στη συνέχεια να τα δώσουν προς υιοθεσία.

Βέβαια, οι έρευνές τους δεν έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία καθώς έχουν εντοπίσει μοναχά 50 γάτες.

«Κάποιες είναι πεινασμένες, κάποιες έχουν σκοτωθεί από διερχόμενα αυτοκίνητα», είπε απεγνωσμένη η ακτιβίστρια.

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές ισχυρίζονται ότι τις άφησαν ελεύθερες γιατί ο κάτοχος του φορτηγού δεν είχε ειδική άδεια για να τις μεταφέρει. Επέλεξαν, δε, να τις αφήσουν στη γύρω περιοχή καθώς δεν υπήρχαν πόροι για να τις θανατώσουν.

Τον περασμένο Ιανουάριο, πάντως, άλλες 600 γάτες σώθηκαν έπειτα από ατύχημα του φορτηγού που τις μετέφερε, ενώ το 2011 οι εθελοντές είχαν σταματήσει όχημα που μετέφερε περίπου 500 σκύλους, το κρέας των οποίων επρόκειτο να πουληθεί σε εστιατόρια.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook