Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργάνωσε τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013!

Για τα Χανιά τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η ομάδα “Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές μητρικού θηλασμού ” (https://www.facebook.com/groups/chaniathilasmos/)

Στόχος της γιορτής μας ήταν η ευαισθητοποίηση, η αφύπνιση και η υποστήριξη μητέρων αλλά και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, ΟΛΟΙ συγκεντρωθήκαμε για να ενημερωθούμε και να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Στα Χανιά η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κήπο.

Εκατόν έντεκα (111) θηλάζουσες μητέρες ενώθηκαν για να θηλάσουν ταυτόχρονα μαζί με μητέρες από όλη την Ελλάδα.

Στη χώρα μας 1541 θηλάζουσες μητέρες μέλη του δικτύου θήλασαν ταυτόχρονα για να τιμήσουν την εβδομάδα μητρικού θηλασμού.

Στη γιορτή μας παρευρέθηκαν γύρω στα 250 άτομα, υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού και μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook