Διεθνής οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών ανακοίνωσε ότι έδωσε στην Ιντερπόλ στοιχεία για περίπου 1.000 υπόπτους ως δράστες σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος ανηλίκων στο ίντερνετ.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν έπειτα από περιήγηση σε video chatrooms με τη βοήθεια ενός δεκάχρονου ψηφιακού κοριτσιού από τις Φιλιππίνες, της «Sweetie».

Σύμφωνα με το Reuters, οι ερευνητές της οργάνωσης κατακλύστηκαν με προσφορές από εν δυνάμει «κυνηγούς» όταν κυκλοφόρησαν online με μία αληθοφανή, ψηφιακή περσόνα ονόματι Sweetie. Αυτοί που συνομιλούσαν μαζί της μέσω βίντεο θεωρούσαν ότι είχαν απέναντί τους μια ανήλικη Φιλιππινέζα, ωστόσο, στην πραγματικότητα μιλούσαν με μια ομάδα σε μια αποθήκη στο Άμστερνταμ, η οποία κατέγραφε τα πάντα και αναζητούσε στοιχεία για την ταυτότητά τους.

«Μέσα σε 10 εβδομάδες, εντοπίσαμε 1.000 άνδρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν την Sweetie για να κάνει σεξουαλικές πράξεις μπροστά στην webcam» είπε ο Άλμπερτ Γιάαπ βαν Σάντμπρινκ, διευθυντής της Terre des Hommes της Ολλανδίας.

Πάντως, η Europol έχει εκφράσει ενδοιασμούς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Terre des Hommes, καθώς εκτιμά ότι τέτοιου είδους επιχειρήσεις θα έπρεπε να αποτελούν ευθύνη της αστυνομίας.