Δεκτή έκανε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την αίτηση που κατέθεσαν 26 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που υπηρετούσαν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας για αναστολή της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4172/13 με την οποία είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Το Εφετείο απεφάνθη ότι το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς να αξιολογηθούν τα διοικητικά και τεχνικά προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας:

Α. Η απόφαση έχει προσωρινό χαρακτήρα μέχρι να εξεταστεί η κύρια υπόθεση. Είναι όμως σημαντικό να τονιστεί ότι από τη μια αναστέλλεται η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και από την άλλη διατάσσεται η επαναπρόσληψή τους στις θέσεις που κατείχαν.

Β. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, κέρδισαν μια μεγάλη πρώτη μάχη και επιστρέφουν με ψηλά το κεφάλι στα σχολεία που υπηρετούσαν, με το ίδιο καθεστώς εργασίας που είχαν και πριν.

Γ. Να θυμίσουμε ότι μέχρι χθες, οι θέσεις των συναδέλφων παρέμεναν κενές, σε αντίθεση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, με αποτέλεσμα να μην γίνονται τα μαθήματα ειδικότητας της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ στις ειδικότητες που καταργήθηκαν αλλά και να κινδυνεύουν να χάσουν τα χρόνια σπουδών οι μαθητές των ΕΠΑΣ.

Δ. Η πρόσφατη απόφαση δεν λύνει φυσικά το πρόβλημα ούτε των συναδέλφων ούτε και των μαθητών μας! Αποτελεί όμως μια νίκη που αποδεικνύει ότι τίποτε δεν είναι ανέφικτο! Έχουμε τη δύναμη, τελικά, να αντιμετωπίσουμε την πολιτική που διαλύει τις ζωές μας!

Ε. Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, από το καλοκαίρι που ξεκίνησε το θέμα και όλο αυτό το διάστημα, στήριξε τους συναδέλφους. Θα συνεχίσουμε ελπίζοντας στην τελική νίκη και την οριστική επαναπρόσληψη των συναδέλφων.

Πηγή: patrastimes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook