Ο ιδιοκτήτης εταιρείας παρασκευής παγωτών, Charlie Francis, συνέθεσε μια πρωτεΐνη που έχουν οι μέδουσες και κατάφερε να δημιουργήσει το εντυπωσιακό αυτό παγωτό, που «ανάβει» με το… γλείψιμο!
Αυτό επιτυγχάνεται καθώς η συγκεκριμένη πρωτεΐνη αντιδρά με το ph της ανθρώπινης γλώσσας. «Η γλώσσα σας θερμαίνει την πρωτεΐνη, ανεβάζοντας τα επίπεδα του Ph και έτσι δημιουργείται η λάμψη», εξηγεί ο ίδιος.
Είναι ασφαλές; «Ναι», δηλώνει ο ίδιος, αφού το δοκίμασε και… «δεν φωσφόριζε πουθενά»…
Πάντως το παγωτό που ήδη έχει μπει σε γραμμή παραγωγής απαιτεί… θυσίες, αφού θα κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 200 ευρώ!
zougla.gr