Δεκαήμερο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου στον υπαίθριο χώρο του πάρκου “Μικράς Ασίας” ( Λ. Κνωσού & Αρτέμιδος γωνία).

Οι εκδηλώσεις διαρκούν από την Τετάρτη 18 έως Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013. Καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00. Τα Σαββατοκύριακα και την Παραμονή των Χριστουγέννων από 10:00 έως 22:00 (στις 25 και 26 Δεκεμβρίου ο χώρος θα παραμείνει κλειστός).

Το “Μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό” περιμένει επισκέπτες από όλη την πόλη του Ηρακλείου, όπου μπορούν να κάνουν χριστουγεννιάτικες αγορές από τους υπαίθριους πωλητές, να γευθούν παραδοσιακά φαγητά, γλυκά, λικέρ και να συμμετέχουν σε δράσεις που θα γίνονται όλες τις ημέρες σε διάφορα σημεία του πάρκου.

Στον χώρο θα στηθούν ξύλινα σπιτάκια τα οποία θα φιλοξενούν α) επαγγελματίες που θα διαθέτουν προϊόντα προς πώληση (μικροαντικείμενα, δώρα, κεράσματα) β)Aυτοοργανωμένες ομάδες που θα κάνουν κάποιες δράσεις και θα δίνουν πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για το αντικείμενό τους.γ) χειροτέχνες

Το στήσιμο των ξύλινων κατασκευών και γενικότερα την αρχιτεκτονική επιμέλεια του χώρου έχουν αναλάβει εθελοντικά οι αρχιτέκτονες Όλγα Κουτάντου και Κάλλια Πλατύρραχου.

Θα δημιουργηθούν μικρές γειτονιές με ξεχωριστές θεματικές ενότητες η κάθε μια.

Στο χώρο του μικρού αμφιθέατρου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη έχει φροντίσει ούτως ώστε καθημερινά να γίνονται εκδηλώσεις μουσικής, παραστάσεις κουκλοθέατρου, θεατρικά δρώμενα, ομιλίες με την ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων, παραστάσεις χορού, ενημερώσεις κ.τ.λ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

Ο Στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 11:00 από παιδιά, στον κυκλικό κόμβο της Λ. Κνωσού που βρίσκεται μπροστά στο πάρκο όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Από τις 18 Δεκεμβρίου ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων έως τις 22 Δεκεμβρίου ημέρα στολισμού του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου θα λειτουργούν σε όλους τους χώρους του πάρκου εργαστήρια χειροποίητων χριστουγεννιάτικων στολιδιών για τα παιδιά, που θα προορίζονται για τον στολισμό του δέντρου.

Η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα πλαισιώσει μουσικά τον στολισμό με κάλαντα.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν είτε ως ομάδες σε εκδηλώσεις που θα γίνονται καθημερινά, είτε μεμονωμένα ως επαγγελματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν χώρο με ξύλινο σπιτάκι για πώληση προϊόντων, μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στα παρακάτω τηλέφωνα:

κ.Γιώργο Τσαγκαράκη Τηλ:6977506343
κ.Δέσποινα Μαραγκάκη Τηλ.:6947-409383
Κ.Ξενοφώντα Φλώκο Τηλ.:6983511608

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook