Τελευταία ενημέρωση: 13:25

Δεμένα θα παραμείνουν στις 6 Νοεμβρίου, τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας  λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στη γενική απεργία που προγραμματίζει η ΓΣΕΕ.

Κατά τη συνεδρίαση της ΠΝΟ και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «εξετάστηκε η όλη γενική κατάσταση στον χώρο της ναυτικής εργασίας και όπου διαπιστώθηκε ότι δυστυχώς συνεχίζεται η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών, με τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων, η οποία και έχει φθάσει σε δραματικά επίπεδα, με την εντατικοποίηση της εργασίας των όσων έχουν απομείνει, με τη συνεχή παραβίαση της υφιστάμενης νομοθεσίας, με την επί μήνες μη πληρωμή των δεδουλευμένων, με την συνεχή αύξηση της ανεργίας κτλ.».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα άμεσα αιτήματα της Ομοσπονδίας που απαιτούν λύσεις είναι: «Αμεση άρση της πολιτικής κινητοποίησης (επιστράτευσης), άμεση διόρθωση και απάλειψη της ρύθμισης (άρθρ. 6 παρ. 1) του Κανονισμού, ριζική επανεξέταση των αποφάσεων ΥΝΑ για σύνθεση πληρώματος των πλοίων Ελλάδας - Ιταλίας, επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων καθεστώς, άμεση λήψη μέτρου για την ανακούφιση των συνταξιούχων συναδέλφων μας από τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων, που υπέστησαν την τελευταία διετία, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων, που εκκρεμούν».

Ανακοίνωση της ΑΝΕΚ για αλλαγή δρομολογίων


Η ΑΝΕΚ LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της εξαγγελθείσης απεργίας της ΠΝΟ  την Tετάρτη 06/11/2013 ,τροποποιείται η ώρα αναχώρησης του Ε/Γ -Ο/Γ ''ΛΑΤΩ' 'ως ακολούθως  :Αναχώρηση από Πειραιά 23:00-Άφιξη στα Χανιά 08:00.

Ανακοίνωση της MINOAN LINES


Η MINOAN LINES γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 24ώρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.), την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F FESTOS PALACE)
Αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου στις 21:30

• ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F KNOSSOS PALACE)
Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους.

Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες και οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων να βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά κατά την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του απόπλου (21:00).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο) στα κατά τόπους λιμεναρχεία ή λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Πάτρα: 2610 426000, Ηγουμενίτσα:26650 24404, Αγκώνα: +39 071 201708, Τεργέστη: +39 040 9896556 & +39 040 360333).