Το Ρέθυμνο είναι ο Νομός στον οποίο δεν έχει γίνει καμία παράνομη υιοθεσία τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για παρόμοιες υποθέσεις σε ολόκληρο το νησί.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στην εκπομπή \”ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ\” της Τηλεόρασης CRETA, στη σκιά της πολύκροτης υπόθεσης με την μικρή Μαρία, από το 2003 και έπειτα δεν υπάρχει καταγεγραμμένη καμία παράνομη υιοθεσία στο Ν. Ρεθύμνου, ενώ στα Χανιά είχαν σχηματιστεί μόνο δύο δικογραφίες.

Αντίθετα στην Ανατολική Κρήτη το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό. Στο Ν. Λασιθίου έχουν φτάσει στη δικαιοσύνη δύο υποθέσεις με παράνομες υιοθεσίες και στο Ν. Ηρακλείου δέκα. Συνολικά στην Κρήτη έχουν καταγραφεί δεκατέσσερις υποθέσεις.

Στον αντίποδα, οι νόμιμες υιοθεσίες είναι εκατοντάδες. Από το 2000 και έπειτα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κρήτης, σε όλους τους νομούς του νησιού έχουν πραγματοποιηθεί 415 νόμιμες πράξεις υιοθεσίας. Περισσότερες από τις μισές έχουν γίνει στο Ν. Ηρακλείου.

Να σημειωθεί για εκείνους που αναζητούν τις ρίζες τους, πως στην Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπάρχει αρχείο, με τους φακέλους όλων των υιοθεσιών από το 1974 και έπειτα, μέσα από το οποίο είναι εφικτό να δοθούν όλα τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να βοηθήσουν τα θετά παιδιά που έχουν ενηλικιωθεί να βρουν τους βιολογικούς τους γονείς.

flashnews.gr/ Μ. Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook