Πραγματοποιήθηκε χθες 4 Νοεμβρίου 2013 τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης. Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο:

1.- Αποτίμησε θετικά τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου, η οποία αποτελεί ρεκόρ αφίξεων των τελευταίων ετών. Τα θετικά αποτελέσματα οφείλονται εν πολλοίς στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και τη προσέλκυση πτήσεων αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους. Με βάση και τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο τρέχοντος έτους από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, στα πλαίσια πρακτικής τους άσκησης στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκρότησε επιτροπή αποτελούμενη από τα μέλη του: α) Εμμανουήλ Ψαρουδάκη, ως συντονιστή, β) Κων/νο Βουρλάκη και γ) Ιωάννη Τριποδιανό.

Αρμοδιότητα της Επιτροπής είναι η εισήγηση για τις αναγκαίες παρεμβάσεις συντονισμού χωρίς ιδιαίτερο κόστος, οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν από τους αρμόδιους φορείς για τον εμπλουτισμό και τη ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του Ρεθύμνου. Τέτοιος παρεμβάσεις είναι η δρομολόγηση λεωφορείων των ΚΤΕΛ για τη μεταφορά επισκεπτών, με προορισμό το Ρέθυμνο, απευθείας από και προς τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων, η σήμανση του οδικού δικτύου, η στάθμευση και κυκλοφορία οχημάτων στην πόλη του Ρεθύμνου κ.α.

2.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης στην πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων της Κρήτης, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) και τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), για τη διοργάνωση του «Μήνα Οδικής Ασφάλειας» στην Κρήτη. Πρόκειται για με σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για τη σημασία της οδικής ασφάλειας.

Φέρνοντας σε επαφή τους κατοίκους του Νομού μας και επιδεικνύοντας τον εξοπλισμό βιωματικής εκπαίδευσης που διαθέτει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.), προσομοιάζοντας τις αιτίες τροχαίων ατυχημάτων, προσδοκάται πως θα υπάρξει ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ θα ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες στην καλύτερη εφαρμογή των κανόνων οδικής ασφάλειας στην καθημερινή τους ζωή.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Ρέθυμνο, στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτου, στις 14 και 15 Νοεμβρίου τρέχ. έτους. Οι ώρες επισκέψεων είναι από το πρωί 10:00. μέχρι το βράδυ 21:00.

Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητές επιστήμονες Συγκοινωνιολόγους Πολιτικούς Μηχανικούς του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του ΕΜΠ.

Για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιχορήγηση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) με το ποσό των 4.000,00 (τεσσάρων χιλιάδων) ευρώ.

3.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συλλόγου Τυροκόμων Ν. Ρεθύμνης με το ποσό των 2.000,00 (δυο χιλιάδων) ευρώ, για συμμετοχή στα έξοδα σύνταξης μελέτης τροποποίησης προδιαγραφών ΠΟΠ Γραβιέρας Κρήτης.

4.- Υπόδειξε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού διαφορών καταναλωτών Δήμου Ρεθύμνης, ως εξής: α) Δημήτριος Προβιάς, ως τακτικός, β) Ευάγγελος Μανιουδάκης, ως αναπληρωματικός.

5.- Ενέκρινε την εκμίσθωση περιπτέρου αξίας 1.500,00 (χιλίων πεντακοσίων) ευρώ στην έκθεση HOTEL SHOW DUBAI 2013 για την προβολή προϊόντων επιχειρήσεων – μελών του.

6.- Ενέκρινε την εκμίσθωση περιπτέρου αξίας 600,00 (εξακοσίων) ευρώ στην έκθεση HELLENIC SHOE FAIR – ΣΑΛΟΝΙ ΜΟΔΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ 2013 για την προβολή προϊόντων επιχειρήσεων – μελών του.

7.- Ενέκρινε, για δέκατη τρίτη χρονιά, τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων την προσεχή περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στην πόλη του Ρεθύμνου και διάφορους οικισμούς του Νομού, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, με κόστος εκδηλώσεων 11.080,00 ευρώ (έντεκα χιλιάδες ογδόντα). Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στην πρωτοβουλία «εορτάΖΩ και ψωνίΖΩ στο Ρέθυμνο».

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος, μιας εορταστικής ατμόσφαιρας που θα κάνει ελκυστικό τον περίπατο στις βιτρίνες των καταστημάτων και θα τονώσει την αγορά, σε μια περίοδο μάλιστα έντονης οικονομικής κρίσης.

8.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης Δ. Ρεθύμνου με το ποσό των 2.000 ευρώ για αντιμετώπιση λειτουργικών του αναγκών και συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook