Ένα κοριτσάκι μόλις οκτώ ετών που διεγνώσθη με καρκίνο του πνέυμονα είναι το πρώτο παιδί- «θύμα» της ατμοσφαιρική ρύπανσης που μολύνει την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα \”Le Monde \”, έκπληκτοι οι γιατροί διέγνωσαν στο μικρό κοριτσάκι τη μορφή αυτή κακοήθειας που είθισται να εμφανίζεται σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. Ο καρκίνος των πνευμόνων παρουσιάζεται σπανίως σε παιδιά και , σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρκίνου, ο μέσος όρος ηλικίας εμφάνισης της νόσου είναι τα 70στά έτη.

Ομως, στην περίπτωση της Κίνας, όπου το νέφος με τα τοξικά σωματίδια έχει κατακλύσει τον ουρανό της χώρας, τα πράγματα αλλάζουν. Η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι η ρύπανση της ατμόσφαιρας πυροδοτεί την εμφάνιση κακοήθειας , έχει κινητοποιήσεις τις αρχές των χωρών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα , με πρώτη την Κίνα.

Από το νέφος αιθαλομίχλης , που μειώνει την ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρας , η μόλυνση ξεπερνά κατά πολύ τα επιτρεπτά επίπεδα. Οι κινεζικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής σε μία προσπάθεια να προφυλάξουν τους κατοίκους.

Το κοριτσάκι που παρουσίασε καρκίνο του πνεύμονα ζει με την οικογένειά του κοντά σε αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Τζιανγκσού. Σύμφωνα με τον κινέζο γιατρό που την εξέτασε, Τζιε Φενγκντόνγκ, το κοριτσάκι εισέπνευσε για μεγάλο χρονικό διάστημα τοξικές ουσίες.

Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα της Κίνας, ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου στην Κίνα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός των Κινέζων που απεβίωσαν από τον καρκίνο του πνεύμονα, έχει διπλασιαστεί.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook