Η οικονομική κρίση πλήττει τον αγοραίο έρωτα, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. 
Σύμφωνα με τους \”Los Angeles Times\”, το αρχαιότερο επάγγελμα δέχεται σοβαρό πλήγμα εξαιτίας της κρίσης. Όλο και λιγότεροι Αμερικανοί καταφεύγουν στο σεξ επί πληρωμής αφού τα χρήματα δεν επαρκούν . 
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα, από το 1991 έως το 1996, το 17% των ανδρών στις ΗΠΑ δήλωναν ότι επισκέπτονταν οίκους ανοχής για να απολαύσουν τον έρωτα. Τα τελευταία χρόνια όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Από το 2006 έως το 2012, το ποσοστό αυτό ολίσθησε στο 13% .
Μάλιστα, την περσινή χρονιά, μόλις το 9,1% των Αμερικανών πλήρωσαν για να κάνουν σεξ. Για τους κοινωνιολόγους μπορεί η διαφορά αυτή να οφείλεται και στη ντροπή που νιώθουν πολλοί από αυτούς να παραδεχτούν ότι, εν μέσω οικονομικής κρίσης , αυτοί βάζουν το χέρι στην τσέπη για να απολαύσουν το σεξ. 
Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, η έρευνα αυτή αντανακλά την φθίνουσα πορεία του ποσοστού των εκπροσώπων του ισχυρού φύλου που πληρώνουν για λίγες στιγμές ηδονής. Και μάλιστα, με την πάροδο του χρόνου , φαίνεται ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες τείνουν να είναι \”θαμώνες\” σε οίκους ανοχής. Οι νεότεροι που είναι και άνεργοι , με τι χρήματα να πληρώσουν; 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την \”General Social Survey\”, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Σικάγο , με στόχο να εντοπίσει τις αλλαγές στην αμερικανική κοινωνία , ως απόρροια της κρίσης.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook