Δεκαπέντε οπαδοί της Χρυσής Αυγής, εισέβαλαν τη Δευτέρα στο τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης και σήκωσαν πανό με αφορμή τη δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη. Το πανό έγραφε στα ισπανικά: «Το αίμα σας ζωντανεύει τη φλόγα».

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και σύμφωνα με την ιστοσελίδα gr.euronews.com, μια ομάδα 15 ατόμων κρατώντας ναζιστικά σύμβολα μπήκαν μέσα στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης (UCM). Έσπασαν αντικείμενα, έσκισαν διάφορες αφίσες που βρίσκονταν μέσα στο τμήμα ενώ προπηλάκισαν και φοιτητές που προσπάθησαν να τους διώξουν από το τμήμα.

Ένας φοιτητής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε πως τα άτομα αυτά ήταν ντυμένοι στα μαύρα, και μπήκαν πολύ γρήγορα μέσα στην αίθουσα. Όπως αναφέρει το gr.euronews. τα άτομα αυτά αρχισαν να κλωτσάνε τα τραπέζια, να σπρώχνουν τους φοιτητές που προσπαθούσαν να τους εμποδίσουν ενώ έσκιζαν όλες τις αφίσες που υπήρχαν.

Τα άτομα αυτά άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και δήλωσαν πως είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα στα πανό που κρατούσαν έγραφαν αριστερά και δεξιά τα ονόματα των δύο νέων που σκοτώθηκαν στο Νέο Ηράκλειο το βράδυ του Σαββάτου.

protothema.gr