Μία ημέρα μετά τον τελικό… παρωδία, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στον Sentra 103, 3 και αναφέρθηκε στις κινήσεις που κάνει ο ΠΣΑΠ προκειμένου να πάρει μέτρα για την βία στα γήπεδα.

Τόνισε πως η αποχή που είχε αποφασίσει το σωματείο δεν προχώρησε καθώς κάποιοι από τους παίκτες δέχονται πιέσεις και απειλές. Υποστήριξε, μάλιστα, πως στην κίνηση για αποχή οι πρώτοι που βρέθηκαν στα γραφεία του ΠΣΑΠ ήταν ο Ζιλμπέρτο και ο Σκόκο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Sentra 103.3 o Στέλιος Γιαννακόπουλος

Για τα επεισόδια του τελικού:

«Ήμουν στο γήπεδο με υγιείς φιλάθλους κι όχι με μια μειοψηφία που έκανε ό,τι της κατέβαινε στο κεφάλι και τα οποία καταδίκασαν όλοι. Ευχολόγια έχουμε χορτάσει. Ωστόσο μπορεί σε λιγότερο από 15 ημέρες να έχουν ξεχαστεί αυτά τα επεισόδια. Εμάς μας ενδιαφέρει το καλό του ποδοσφαίρου κι όχι ο Σπανός και ο Αδαμίδης».

Για τις αντιδράσεις του ΠΣΑΠ μετά από ανάλογα φαινόμενα και για την προσπάθεια που έγινε για αποχή:

«Όταν μαζευτήκαμε να κάνουμε αποχή για μια αγωνιστική, μερικοί συνάδελφοί μας προτίμησαν να μην το πράξουν. Εμείς οι παίκτες πρέπει να δούμε τι ισχύει στο εξωτερικό. Πώς αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Οφείλουμε να δείξουμε το δρόμο. Κάνουμε την ενημέρωσή μας σε μια ομάδα για όλα όσα μας αφορούν. Τα δικαιώματά μας, τις υποχρεώσεις μας. Από κει και πέρα πρέπει να σκεφτεί ο παίκτης τι πρέπει να κάνει για το καλό του. Αν όμως δέχονται μερικοί παίκτες πιέσεις και απειλές δεν μπορώ να αναγκάσω κάποιον παίκτη να κάνει απεργία. Καταφέραμε τις 10 μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας να τις έχουμε στο πλευρό μας…».

Για τη συμβολή των μεγαλύτερων σε ηλικία και πιο έμπειρων παικτών:

«Πρέπει εμάς που έχουμε δει κάποια πράγματα παραπάνω κι έχουμε δει το πραγματικό ποδόσφαιρο και θέλουμε να βοηθήσουμε, να μας εκμεταλλευτούν. Εγώ, ο Νικοπολίδης, ο Δέλλας, ο Κατσουράνης, θέλουμε να βοηθήσουμε με πράξεις. Το θέμα είναι να βοηθήσουν και οι υπόλοιποι. Αν οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι τουλάχιστον να φωνάξουμε εμείς κάτι. Ωστόσο αν δω ότι αυτά που λέω, δεν έχουν αντίκρισμα δεν έχω κανένα λόγο να συνεχίζω να φωνάζω μόνος μου».

Για την προσπάθεια που έγινε για αποχή μιας αγωνιστικής από πλευράς των ποδοσφαιριστών:

«Οι πρώτοι που ήταν μαζί μας στην απεργία ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Σκόκο. Οι πρώτοι που ήρθαν στα γραφεία μας ήταν αυτοί. Οι ξένοι που έχουν ένα επίπεδο και μια νοοτροπία, ξέρουν τι δύναμη έχουν οι ποδοσφαιριστές. Να καταλάβουμε όλοι τη δύναμή μας».

Για την επόμενη μέρα:

«Θα πρέπει κάποιος να πάθει κάτι πολύ σοβαρό για να ξυπνήσουν κάποιοι. Στις 16 του μήνα έχουμε Γενική Συνέλευση. Θα έρθουν εκατοντάδες παίκτες και θα πάρουμε αποφάσεις για τη νέα σεζόν. Αν και τη νέα σεζόν γίνουν τα ίδια, ο καθένας θα είναι υπεύθυνος αυτών που κάνει και που λέει».

Όταν ο Δημήτρης Τσακίρης του ανέφερε ότι σε φύλλο αγώνα ομάδας τρίτης εθνικής είναι δηλωμένος στον πάγκο άνθρωπος που δεν είναι ποδοσφαιριστής αλλά… μπράβος, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος είπε:
«… δεν το λένε γιατί ίσως τους έχουν απειλήσει».