Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «Πυρπολητής» σε Κάρπαθο αλλά και σε Καστελόριζο οι στρατηγοί της Άγκυρας έστειλαν τα μαχητικά τους να πετάξουν πολύ χαμηλά και να προβούν σε εικονικό βομβαρδισμό. 
Συγκεκριμένα σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4 και 2 F-16, εισήλθε στις 15:34 στο FIR Αθηνών νότια της Χίου. 
Τα τέσσερα F-4 του σχηματισμού πραγματοποίησαν στις 15:48 υπέρπτηση άνωθεν της νήσου. Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων πετώντας στα 500 έως 2500 πόδια ενώ τα δύο F-16 του τουρκικού σχηματισμού πραγματοποίησαν στις 15:52 υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Στρογγυλής που ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων στα 4.000 έως 5.000 πόδια. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:53 Νότια Σάμου. 
Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. 
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου εκτιμούν ότι η υπέρπτηση αυτή έγινε ως «απάντηση» επειδή στο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σήμερα το πρωί περιελαμβάνονταν και το Καστελόριζο.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook