Συνελήφθη, χθες στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, ως μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα, σε μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, προχθές, πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς στην περιοχή των Καμινίων στο Ηράκλειο, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αιγύπτου, ηλικίας 18, 26, 22 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων κινήθηκε αρχικά, η διαδικασία της διοικητικής απέλασης από τη χώρα, καθώς στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, σχετικά με την παράνομη είσοδο, παραμονή και διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, πραγματοποίησαν, έρευνα σε κατοικία στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου κατά τη διάρκεια αυτής, συνελήφθη ο 30χρονος Σύρος, ενώ βρέθηκαν ένα μαχαίρι, μια βεβαίωση απογραφής ασφαλισμένου του Ι.Κ.Α., ένα αποδεικτικό ενημερότητας και δυο φωτογραφίες.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι, ο 30χρονος είναι μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία έχει συγκεκριμένη δομή και διαρκή δράση, για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, που αφορούν τη διακίνηση παράνομων μεταναστών με σκοπό το χρηματικό όφελος.

Η εν λόγω εγκληματική ομάδα, αποτελείται επιπλέον, από τρεις αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, οι οποίοι αναζητούνται, ενώ ο ένας εξ αυτών (36χρονος) έχει ηγετική θέση στην ομάδα.

Όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη προανάκριση και την εμπεριστατωμένη έρευνα, τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, αρχικά είχαν μεταφέρει μη νόμιμα, δώδεκα αλλοδαπούς υπηκόους Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων συλληφθέντων (μέσω θαλάσσης), με αντίτιμο την καταβολή χρηματικού ποσού (από 2.000 έως 4.000 χιλιάδες ευρώ), για το κάθε άτομο, ενώ στη συνέχεια τους κρατούσαν παράνομα σε σπίτι στο Ηράκλειο, απαιτώντας από αυτούς την άμεση καταβολή του προσυμφωνηθέντος ποσού.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ σε βάρος των τεσσάρων (4) συλληφθέντων αλλοδαπών υπηκόων Αιγύπτου, θα εφαρμοστεί επιπρόσθετα και το διοικητικό μέτρο της επιστροφής στη χώρα τους.

Η προανάκριση και αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook