Μετά από πολλά χρόνια τα Χανιά κέρδισαν το Ηράκλειο και σε επίπεδο Παίδων και σε Νέων την ίδια ημέρα.
Στη Μοναχή Ελιά οι Μικτές ομάδες της Ε.Π.Σ. Χανίων πανηγύρισαν τις νίκες κόντρα στις αντίστοιχες ομάδες της Ε.Π.Σ.Η., απολαμβάνοντας πλέον τη… μοναξιά της κορυφής στον 11ο όμιλο.

Με ανατροπή οι Παίδες

Στους Παίδες και σε παιχνίδι που διεξήχθη σε μεγάλο διάστημα υπό βροχή οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες… απουσίασαν, με το Ηράκλειο στην πρώτη αξιόλογη του πρώτου μέρους να παίρνει προβάδισμα με τον Λαγουδάκη στο 33\’.
Στην επανάληψη τα Χανιά υπερείχαν και έφτασαν στην ανατροπή με εκτελέσεις πέναλτι του Γιακουμάκη (54\’ και 62\’), σε φάσεις που ξεσήκωσαν διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων. 
Δείτε στα παρακάτω βίντεο τις εκτελέσεις του αρχηγού των Παίδων της Ε.Π.Σ.Χ.:

Τη νίκη των Χανίων \”σφράγισε\” στο 78\’ ο Αναγνωστόπουλος.
Διαιτητής: Χρ. Γιαννουλάκης (Χανίων)
Βοηθοί: Θ. Κουρκούνας-Αντ. Κουρκουμελάκης (Χανίων).

Φάσεις-γκολ

33\’ Κόρνερ του Μαυροειδή, αδράνεια στην άμυνα και ο Λαγουδάκης με σουτ ανοίγει το σκορ για το Ηράκλειο (0-1).
38\’ Σουτ του Αναγνωστόπουλου άουτ.
39\’ Σουτ του Κομνηνού στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 
42\’ Ο Αναγνωστόπουλος σουτάρει από πλάγια θέση και ο Αγγελιδάκης αν και αιφνιδιάζεται μπλοκάρει τη μπάλα. 
44\’ Μπαλιά του Κακαβελάκη στον Αναγνωστόπουλο, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε βλέποντας τον Αγγελιδάκη να κάνει έξοδο, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
53\’ Ο Βουτσαδάκης μέσα στην περιοχή προσπαθεί να σουτάρει και ανατρέπεται από τον Γιαπιτζάκη, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να δείχνει το σημείο του πέναλτι.
54\’ Ο Γιακουμάκης ευστοχεί στο πέναλτι για το 1-1.
56\’ Ωραία ατομική ενέργεια του Γιακουμάκη, που πασάρει στον Γιαπιντζάκη, το σουτ του οποίου καταλήγει άουτ. 
62\’ Ο Αναγνωστόπουλος κάνει το γύρισμα, Αργυρουδάκης και Γιαπιντζάκης δεν μπορούν να σκοράρουν σε κενή εστία, αλλά ο τελευταίος σπρώχνεται από τον Μαυροειδή, με τον κ. Γιαννουλάκη να δίνει εκ νέου πέναλτι. Ο Γιακουμάκης ανέλαβε ξανά την εκτέλεση, σημειώνοντας το 2-1.
64\’ Ο Χατζημαρινάκης εκτελεί το φάουλ, ο Παπουτσιδάκης προσπάθησε να διώξει δίνοντας πορεία προς την εστία της ομάδας του στη μπάλα, με τον Αγγελιδάκη να μπλοκάρει.
78\’ Ατομική ενέργεια και κάθετη πάσα του Αναστασόπουλου στον Αναγνωστόπουλο, που με ιδανικό πλασέ διαμορφώνει το τελικό 3-1.


Ε.Π.Σ. Χανίων: Τσαγκάρης, Βουτσαδάκης, Μαρουλάκης, Γιαπιντζάκης, Γιακουμάκης, Νικητόπουλος (70\’ Κατσαρός), Κακαβελάκης (50\’ Περουλάκης), Χατζημαρινάκης (77\’ Διγενάκης), Αναγνωστόπουλος, Αναστασόπουλος, Αργυρουδάκης. 
Ε.Π.Σ. Ηρακλείου: Αγγελιδάκης, Καλογεράκης (62\’ Παπουτσιδάκης), Ανυφαντάκης (47\’ Κουτεντάκης), Γιαπιτζάκης, Λέλεκας (51\’ Ρεμιδιανάκης), Πλαϊτάκης, Μαυροειδής, Λαγουδάκης, Κομνηνός, Καλαϊτζάκης, Ταταρίδης.

\”Έπιασαν\” κορυφή και στους Νέους

Δυναμικό ξεκίνημα έκαναν στους Νέους τα Χανιά, που κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο πέτυχαν το ένα από τα δύο γκολ της νίκης τους απέναντι στο Ηράκλειο (2-0).

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, χωρίς να έχουν τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.

Στο 25\’ ο Ιμέρι άνοιξε το σκορ, για να το… κλείσει στο 77\’ ο Κοκάκης.

Διαιτητής: Θ. Κουρκούνας (Χανίων)
Βοηθοί: Χρ. Γιαννουλάκης-Αντ. Κουρκουμελάκης (Χανίων)

Φάσεις-γκολ
1\’ Γύρισμα του Κοκάκη κεφαλιά του Κουνάκη διώχνει στη γραμμή ο Ψαράς.
8\’ Κόρνερ του Κορωνάκη κεφαλιά του Κουκουλιέρου, ο Ρουσάκης με \”σκαφτό\” σουτ προσπάθησε να σκοράρει, με τον Νηστικάκη να σώζει στη γραμμή.
21\’ Σέντρα του Κορωνάκη, η μπάλα περνάει απ\’ όλους και κατευθύνεται στα δίχτυα, με τον Κουκουλιέρο να την \”σπρώχνει\” σε αυτά με κεφαλιά και τον β\’ βοηθό κ. Κουρκουμελάκη να έχει σηκωμένη τη σημαία για οφσάιντ. 
25\’ Φάση διαρκείας στην άμυνα του Ηρακλείου και ο Ιμέρι με σουτ ανοίγει το σκορ (1-0).
31\’ Σουτ του Ρουσάκη άουτ. 
43\’ Σουτ του Σημαιάκη βάζει την κόντρα και απομακρύνει σε κόρνερ ο Κουκουλιέρος. 
64\’ Ο Λουρίδας σουτάρει για να μπλοκάρει ο Κουράκης σταθερά. 
77\’ Μπαλιά του Περουλάκη, ο Μπαλαντινάκης \”κόβει\” ωραία τη μπάλα στον Κοκάκη, που αποφεύγει τον Παπαδάκη και σε κενή εστία πλασάρει σωστά για το 2-0.
86\’ Ο Νηστικάκης μόνος μέσα στην περιοχή πλασάρει πάνω στον Κουράκη. 

Ε.Π.Σ. Χανίων: Κουράκης, Περουλάκης, Κορωνάκης, Μαραγκουδάκης, Κουκουλιέρος (65\’ Μαρκετάκης), Μπέκας (69\’ Σκύλο), Κουνάκης, Ιμέρι, Κοκάκης, Ρουσάκης (85\’ Τερεράκης), Μπαλαντινάκης.

Ε.Π.Σ. Ηρακλείου: Παπαδάκης, Σωμαράκης, Κεραμυδάς (46\’ Κριτσωτάκης), Νηστικάκης, Ψαράς, Λουρίδας, Σημαιάκης, Γκαναδάκης, Φρογάκης (69\’ Καλαϊτζάκης), Φανιουδάκης (27\’ Φιτσάκης), Καρταλιανάκης.


Για φωτογραφίες από το παιχνίδι των Παίδων πατήστε ΕΔΩ.




Για φωτογραφίες από το παιχνίδι των Νέων πατήστε ΕΔΩ.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook