Τα θέματα θα γίνουν πιο δύσκολα, το μηχανογραφικό δελτίο θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά, ενώ η δημοσιοποίησή του θα φέρει εκπλήξεις, καθώς θα «κοπούν» από τη λίστα των σχολών τα περισσότερα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 αρχίζουν στις 12 Μάιου με καινοτομίες της τελευταίας στιγμής. Στροφή 180 μοιρών στην επιλογή των θεμάτων αναμένεται να κάνει η Κεντρική Επιτροπή των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς αυτό συνεπάγεται η καθιέρωση του ενδοσχολικού απολυτηρίου .

Εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά η κλιμάκωση δυσκολίας τους, καθώς η δυνατότητα των μαθητών της Γ’ Λυκείου να μη δίνουν πανελλαδικές αλλά ενδοσχολικές αυτομάτως απελευθερώνει την Κεντρική Επιτροπή από το άγχος των εύκολων θεμάτων, στα οποία εξαναγκαζόταν να κινηθεί προκειμένου να πάρουν όλοι απολυτήριο.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα δύο πρώτα θέματα των εξετάσεων πήγαιναν υπέρ των αδύνατων για να πιάσουν τη βάση!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», η καθυστέρηση στην κοινοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, οφείλεται στο ότι θα «κοπούν» από αυτά αρκετά χαμηλόβαθμα ΤΕΙ που παρά την κατάργηση του βαθμολογικού ορίου «10» δεν προσέλκυσαν σπουδαστές το 2010.

Επιπλέον θα καταργηθούν φέτος για λόγους οικονομίας, όλα τα κέντρα υποβολής των μηχανογραφικών και η υποβολή τους θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα, το πιθανότερο μεταξύ 20-30 Ιουνίου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook