Λύση σε ένα πάγιο ζήτημα για το Ρέθυμνο, όπως είναι αυτό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Νομού με τον Πειραιά, επιχειρεί να δώσει η πρόταση του Δημάρχου κ. Γιώργου Μαρινάκη και της αντιπεριφερειάρχη κ. Λιονή.

Η πρόταση υπεραμύνεται της χρηματοδότησης ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει το Ρέθυμνο με το λιμάνι του Ρεθύμνου διαμέσου Μήλου.

Η επιστολή στην οποία εκτίθεται η πρόταση που συνυπογράφουν πλήθος φορέων του νομού,  απευθύνεται στον Γ.Γ. του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Νησιωτικής Πολιτικής,  κ. Νικόλαο Λίτινα, που σημειωτέον κατάγεται από το Ρέθυμνο.

           
Το πρόβλημα μέχρι τώρα όπως εκτίθεται στην πρόταση:

«Ο Νομός Ρεθύμνης  είναι ένας όμορφος, οργανωμένος από άποψη υποδομών,  τουριστικός Νομός που διαθέτει  38.000 κλίνες και δέχεται στη διάρκεια της θερινής σεζόν (7 μήνες περίπου) 600.000 επισκέπτες που πραγματοποιούν περίπου  4 εκ διανυκτερεύσεις.

Δυστυχώς, τα 3 τελευταία χρόνια  ο Νομός Ρεθύμνης υφίσταται ένα πρωτοφανή ακτοπλοϊκό αποκλεισμό με εμφανείς δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, τον Τουρισμό μας αλλά και στην εθνική οικονομία, αφού πολλοί Ρεθεμνιώτες της Αθήνας,  θεωρούν προβληματική την ακτοπλοϊκή τους μετάβαση στη γενέτειρά τους και την αποφεύγουν

Παρότι στηρίζουμε και υποστηρίζουμε, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας, τις προσπάθειες που καταβάλλει η τοπική κοινωνία για την άρση αυτού του αποκλεισμού, ωστόσο αναγνωρίζουμε πόσο χρονοβόρες είναι και, κάποιες από αυτές, ίσως και ανέλπιδες αφού παρασύρονται  στη δίνη της οικονομικής κρίσης που υφίσταται η χώρα μας και κατ’ επέκταση  και η ελληνική ακτοπλοΐα .

Με αυτά τα δεδομένα, κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη να τύχουμε της υποστήριξης του Υπουργείου σας.

Η λύση

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη  ότι το Ρέθυμνο δικαίως παραπονιέται αφού διαχρονικά δεν έτυχε της στοργής της Πολιτείας σε κανένα από τα μεγάλα ζητήματα που χρειάστηκε ν’ αντιμετωπίσει, θεωρούμε ότι πρέπει να μας ενισχύσετε προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση η οποία θα μπορούσε να είναι η επιδότηση εκ μέρους του Υπουργείου σας της σύνδεσης του Ρεθύμνου με το λιμάνι του Πειραιά δια μέσου της  Μήλου.

Είναι  γνωστοί εξάλλου οι δεσμοί της Κρήτης με τη Μήλο, από αίματος μέχρι κοινωνικοί, εμπορικοί και τουριστικοί  και είναι βέβαιο πως αν τελικά ισχύσει αυτή η γραμμή θα ωφεληθούν και  τα δυο μέρη.

Αίτημα βιώσιμης λύσης και καθολικής αποδοχής

Κύριε Υπουργέ

Σας διαβεβαιώ ότι το αίτημα που σας καταθέτουμε είναι καθολικό,  το ασπάζεται το σύνολο της Ρεθεμνιώτικης κοινωνίας και το προσυπογράφουν εκτός από την  Αντιπεριφερειάρχη  της Περιφερειακής  Ενότητας Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή κι εμένα, οι συνάδελφοί μου Δήμαρχοι των υπολοίπων Δήμων του Νομού Ρεθύμνης, η Διοίκηση του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και του Εμπορικού Συλλόγου μας καθώς και όλοι οι φορείς του Ρεθύμνου.

Με μεγάλη αγωνία λοιπόν αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περεταίρω πληροφορία, διευκρίνιση, επεξήγηση αλλά και συνεργασία που θα οδηγήσει στην ευόδωση του αιτήματός μας.

Θα θέλαμε να ξέρετε, Κύριε Υπουργέ, πως θεωρούμε ευτυχή συγκυρία την παρουσία σας τη δεδομένη χρονική στιγμή στο συγκεκριμένο Υπουργείο αφού γνωρίζουμε την Κρητική σας καταγωγή αλλά κυρίως την αγάπη σας για την Κρήτη.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου σας κ. Nικόλαος Λίτινας είναι ένας διακεκριμένος Ρεθεμνιώτης για τον οποίο η κοινωνία μας καμαρώνει και προσβλέπει και στη δική του πολύτιμη συνδρομή.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook