Περισσότεροι από 30.000 κόσμου συμμετείχαν στην γιορτή της φωτιάς που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 5 Νοεμβρίου στο Lewes του East Sussex στην Βρετανία.

Οι δρόμοι της πόλης που έχει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωτεύουσας της φωτιάς μετατράπηκαν σε μια πανδαισία χρωμάτων και θορύβου κατά την παρέλαση που πραγματοποιούν τα διάφορα γκρουπ που συμμετείχαν στη γιορτή.

Μήνες σχεδιασμού και προετοιμασίας αφιερώθηκαν από τους διοργανωτές για να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ και που όπως ανακοίνωσε η αστυνομία έγινε χωρίς να παρατηρηθούν σοβαρά έκτροπα.

Συνολικά 14 άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές και δεκάδες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όταν ένας μικρός αριθμός από τους συμμετέχοντες προέβησαν σε άνομες πράξεις και άρχισαν να διαπράττουν βανδαλισμούς.

Ο αριθμός των ανθρώπων που παρακολούθησαν την φαντασμαγορική εκδήλωση ήταν παρόμοιος με αυτόν του προηγούμενο έτος.

Η γιορτή είναι αφιερωμένη στους 17 Προτεστάντες μάρτυρες της πόλης που έχασαν τη ζωή τους για την πίστη τους το 1553 μετά από εντολή της βασίλισσας Μαρία Α΄ Τυδώρ που είχε το προσωνύμιο Αιμοσταγής Μαρία από την απόφασή της να κάψει ζωντανούς περίπου 300 αντιφρονούντες.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook