Υλικά

• 150 γρ. ρεβύθια
• 150 γρ. φακές
• 150 γρ. φασόλια ξερά
• 150 γρ. σιτάρι
• 100 γρ. κουκιά
• Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• αλάτι (ανάλογο)
• χυμό λεμονιού
• 70 γρ. άνιθο, ψιλοκομμένο
• 70 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση


Μουλιάζουμε τα όσπρια απο το προηγούμενο βράδυ (σε ξεχωριστά σκεύη το καθένα), σε χλιαρό και αλατισμένο νερό. Την επόμενη αρχίζουμε το βράσιμο, ξεκινώντας πρώτα απο τα ρεβύθια, τα φασόλια και το σιτάρι που χρειάζονται περισσότερο χρόνο ψησίματος.

Στα μισά του ψησίματος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα όσπρια, αφήνωντας τα να σιγοβράσουν μέχρι να χυλώσουν. Διορθώνουμε τη γεύση και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού, ψιλοκομμένο άνιθο και φρέσκο κρεμμυδάκι.