Υλικά

• 1 κιλό γάλα
• 300 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
• 150 γρ. νερό
• 50 γρ. ζάχαρη
• 1 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 5 γρ. αλάτι
• Λίγη κανέλα και ζάχαρη (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σφικτό ζυμάρι και το αφήνουμε κατα μέρος να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε το φύλλο, το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το αφήνουμε να ξεραθεί μέσα σε λίγο αλεύρι.

Παράλληλα, βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε προσεκτικά τις λωρίδες του ζυμαρικού. Σιγοβράζουμε προσεκτικά για 10 λεπτά, προσέχωντας να μην πιάσει το ζυμαρικό. Σερβίρουμε τη χυλόφτα με κανέλα και ζάχαρη.