Στο Μαϊάμι επέστρεψε χθες το μέλος των «Μαύρων Πανθήρων» Ουίλιαμ Ποτς, που ζούσε στην Κούβα από το 1984, όταν οδήγησε εκεί αεροσκάφος στο οποίο είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία.

Ο 56χονος σήμερα Ουίλιαμ Ποτς κατηγορήθηκε το 1985 στις Ηνωμένες Πολιτείες για αεροπειρατεία, καθώς κατέλαβε ένα αεροπλάνο της εταιρείας Delta στις 27 Μαρτίου του 1984.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης και με ενδιάμεση στάση στη Σάρλοτ της Βόρειας Κορολίνας, κατευθυνόταν στο Μαϊάμι. Ο Ποτς απείλησε να ανατινάξει το αεροπλάνο, αν ο πιλότος προσγειωθεί σε αμερικανικό έδαφος, διατάζοντας τον κυβερνήτη να πάει στην Αβάνα, όπου και συνελήφθη από τις κουβανικές αρχές.

Σύμφωνα με το CNN, ο Ποτς πέρασε 13 χρόνια σε φυλακή της Κούβας. Μετά την απελευθέρωσή του, άρχισε μια νέα ζωή στην πρωτεύουσα Αβάνα, παντρεύτηκε και προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ.

«Η τρομοκρατική πράξη που διέπραξα με στοιχειώνει κάθε μέρα », δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Αβάνα στο Μαϊάμι, προσθέτοντας ότι έχασε την οικογένειά του. Ο Ουίλιαμ Ποτς αναμένεται να εμφανιστεί την Πέμπτη ενώπιον αμερικανικού ομοσπονδιακού δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες με τις οποίες ενέχεται. Σε περίπτωση καταδίκης του, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 20 ετών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook