Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων στηρίζει την επιστολή που εστάλη προς το Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, από τους Πρόεδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων Κρήτης όπου εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στην επιχειρούμενη μεταφορά κονδυλίων του ΕΣΠΑ, και προτείνουν να αποσυρθεί η αναθεώρηση του ΕΠ.ΕΠ 2007-2013, με στόχο να κατευθυνθούν επιπλέον πόροι σε δράσεις επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Όλοι οι φορείς της Κρήτης γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών όπου και θεωρούνται πρωταρχικής σημασίας.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονος θόρυβος λόγω της αφαίρεσης πολύτιμων οικονομικών πόρων από το νησί που προορίζονταν για υποδομές όπως ο Β.Ο.Α.Κ. και τα επαρχιακά δίκτυα.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Ε.Π. \”Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013, η Κρήτη «χάνει» κρίσιμα οδικά έργα συνολικού ύψους σχεδόν 200 εκατ. ευρώ – έργα μάλιστα που έχουν ενταχθεί από το 2011 το 2012 στο τρέχον Πλαίσιο – προς όφελος άλλων περιφερειών της χώρας.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΠ.ΕΠ., για να βρει την επιπρόσθετη χρηματοδότηση για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της ηπειρωτικής Ελλάδας, αποφάσισε επί της ουσίας την απένταξη συγκεκριμένων έργων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και μεγάλα έργα της Κρήτης.

Ειδικά αυτήν την περίοδο που η επιχειρηματικότητα χρειάζεται απεγνωσμένα κονδύλια, είναι προφανές πως η Κρήτη γνωρίζει με αυτή την απόφαση μια κατάφωρη και καταστροφική αδικία. Αυτοί οι πόροι είναι εξαιρετικά πολύτιμοι και είναι ζωτικής σημασίας να διατεθούν εντός της Περιφέρειας μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η επιστολή των πρόεδρων των επιμελητήριων ¨ Τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης μετά από κοινή σύσκεψη κα εκπροσωπώντας το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού, θέλουν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό τους για αυτή τη προαναφερθείσα μεταφορά κονδυλίων και προτείνουμε να αποσυρθεί η αναθεώρηση του ΕΠ.ΕΠ 2007-2013 και να κατευθυνθούν επιπλέον πόροι σε δράσεις επιχειρηματικότητας.

Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι στηρίζεται μια από τις παραγωγικότερες και αποδοτικότερες περιφέρειες της Ελλάδας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

Αναμένουμε το συγκεκριμένο θέμα να τύχει της αμέσου προσοχής σας, προς δρομολόγηση και επίλυση.¨

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook