Ένα τσουνάμι από αστερίες απειλεί τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας, γνωστό για τη σπάνια ομορφιά του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών που εδρεύει στο Τάουνσβιλ του Κουίνσλαντ, αυτή είναι η τέταρτη φορά από το 1960 που αστερίες απειλούν τον Κοραλλιογενή Ύφαλο.

Το Ινστιτούτο υποστηρίζει πως τα απόβλητα που πέφτουν στην θάλασσα \”τρέφουν\” το συγκεκριμένο είδος αστερία (starfish), ο οποίος, επίσης, τρέφεται με μικροοργανισμούς που βοηθούν στην ανάπτυξη των κοραλλιών.

Η συγκεκριμένη περιοχή ήταν από τις πρώτες που ένταξε ο ΟΗΕ στη λίστα των προστατευόμενων μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς και αποτελεί για την Αυστραλία έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς.

Τελευταία έχει υποστεί όμως πολλές ζημιές. Το 48% των ζημιών προκλήθηκε από τους κυκλώνες και το 42% από τους αστερίες που αναπτύχθηκαν πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, λόγω των φυτοφαρμάκων που φτάνουν στη θάλασσα από τα ποτάμια και μόνο ένα 10% της καταστροφής οφείλεται στη λεύκανση που προκαλεί η άνοδος της θερμοκρασίας στους Ωκεανούς.

(Πηγή:ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook